Hertog Jan Brouwerij   Reserveren

Hertog Jan Brouwerij   

Kruisweg 44    5944 EN    Arcen    Tel: 077–4736080    e-mail   website


Wat begin 1900 ontstond uit de Stoombierbrouwerij de Vriendenkring N.V. - een initiatief van vier bevriende bierliefhebbers uit Arcen - groeide uit tot een van de bekendste bierbrouwers van de lage landen. De authentieke brouwerij staat echter nog steeds in Arcen en is nog volop in gebruik.

Gedurende een uur lang volg je, onder begeleiding van een ervaren gids, het complete brouwproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk... het bier. Na afloop breng je nog een bezoek aan café de Hertog Jan Proeverij waar je een heerlijk glas Hertog Jan pilsener of frisdrank wordt aangeboden.

Let op: een bezoek aan de brouwerij is alleen op reservering en duurt ongeveer 1 uur. Brouw- en afvulactiviteiten kunnen niet op voorhand worden gegarandeerd.

Passie voor bier

In de prachtige koperen brouwketels van de brouwerij aan de Maas worden mooie, Limburgse speciaalbieren gebrouwen, zoals de Hertog Jan Dubbel en Tripel en de Grand Prestige. Deze laatste – de naam zegt het al – is een bijzonder prestigieus bier dat volledig op ambachtelijke wijze wordt gemaakt. Het wat zwaardere donker bier wordt vervaardigd uit maar liefst vier verschillende moutsoorten, waardoor het een rijpe, volle smaak heeft waar zowel zoet en bitter in te herkennen is. Maar wat dit bier écht onderscheidend maakt is dat de Grand Prestige net als wijn rijpt op de fles. Met de jaren wordt dit bier dus nog lekkerder.

Wie het ultieme gevoel van de traditie van de Hertog Jan brouwerij wil beleven, kan er terecht voor rondleidingen en proeverijen: voor ware liefhebbers een absolute must see!

Ontdek de Hertog Jan Brouwerij. Proef het land!

Activiteiten

Gedurende een uur lang volgt u, onder begeleiding van een ervaren gids, het complete brouwproces. U ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk..het bier. Na afloop brengt u nog een bezoek aan café de Hertog Jan Proeverij waar u een heerlijk glas Hertog Jan pilsener of frisdrank wordt aangeboden.

Let op: een bezoek aan de brouwerij is alleen op reservering en duurt ongeveer 1 uur. Brouw- en afvulactiviteiten kunnen niet op voorhand worden gegarandeerd.

Geopend Gehele jaar
Gesloten op Maandag, Zondag
Reserveren nodig Ja
Prijs p.p (vanaf) € 12,95
Kinderen van:4 tot 18: € 7,95
Specifieke prijsinformatie
  • Inclusief Hertog Jan Geschenk en een glas Hertog Jan Pilsener of frisdrank na afloop
Groepsactiviteit-type Excursies / bedrijfsbezoeken
Ook leuk voor jongeren (± 12 - 18 jr)
Activiteitstype Binnen activiteit

Openingstijden

Geopend

Gehele jaar

Openingstijden

  • Dinsdag t/m vrijdag van 11.00 - 17.00 uur
  • Zaterdag van 11.00 - 18.00 uur
  • Zondag van 11.00 - 17.00 uur
  • Avonden op aanvraag
  • November t/m maart op dinsdag gesloten

Gesloten op

Maandag

Faciliteiten

Faciliteiten Eigen parkeerterrein, Speelruimte / -tuin, Terras, Café / bar
Additionele faciliteiten
  • Rondleidingen
  • Bij lekker weer is het na de rondleiding door de brouwerij heerlijk nagenieten op het mooie buitenterras van Café De Hertog Jan ProeverijSmaakvol Arcen

Arrangementen