Openluchtmuseum De Locht   Reserveren

Openluchtmuseum De Locht   

Broekhuizerdijk 16D    5962 NM    Melderslo    Tel: 077-3980780    e-mail   website


Museum de Locht geeft met exposities, presentaties van oude ambachten, gebruiksvoorwerpen en gereedschappen een goed beeld van het leven op het platteland in Noord-Limburg van 1850 tot 1950.

Maar daarnaast gaat het museum ook over de moderne tijd: champignons en asperges in een moderne productie, glastuinbouw en alle moderne toepassingen van ‘food’. Er is een aspergepaviljoen waarin het Nationaal Aspergemuseum gevestigd is en een champignonpaviljoen waarin het Nationaal Champignonmuseum gevestigd is. Er is ook een daglonershuisje, brouwerij, klompenmakerij, smidse en kapel gevestigd op het terrein van de Locht, waarmee het tevens tot een volwaardig museum verworden is.

Op zondag zijn er regelmatig demonstraties en bijzondere activiteiten voor kinderen en volwassenen. Denk hierbij aan demonstraties van oude ambachten als: brood bakken, weven, kleermaken, smeden of stroop maken. Kinderen kunnen zich ook vermaken met diverse ouderwetse en moderne speeltuigen.

Nationaal Asperge- en Champignonmuseum
Het Nationaal Asperge- resp. Champignonmuseum zijn in aparte paviljoens ondergebracht. Hier krijgt u een helder beeld van de teelt van beide gewassen en van de gereedschappen die daarbij worden gebruikt. Ontdek Museum de Locht. Proef het land!

Nationaal Asperge- en Champignonmuseum

In een aangrenzend gebouw is het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum ondergebracht. Hier krijgt u een helder beeld van de teelt van beide gewassen en van de gereedschappen die daarbij worden gebruikt.

Ontdek Streekmuseum De Locht. Proef het land!

Activiteiten

Deze arrangementen zijn bedoeld voor groepen van minimaal 10 personen die zelf met de bus of met auto's naar Museum de Locht komen. U kunt kiezen uit een veelzijdig aanbod aan excursiedoelen. Zo kunt u kennismaken met de blauwe bes, het telen van champignons of een rondrit langs de oorlogsmonumenten in de omgeving. De excursiedoelen bevinden zich allen in de regio, op korte afstand van het museum. 

Voor het vormgeven van het excursieprogramma kunt u uw ideeën bespreken met de medewerkers van Museum de Locht, zodat u de excursie krijgt die bij uw groep past. 

Neemt u hiervoor contact op met de medewerkers van Museum de Locht (via Boekingen: telefoonnummer 077-3980780 of boekingen@museumdelocht.nl).
Zie verder ook de mogelijkheden bij Busrit met Museum de Locht.

Geopend Gehele jaar
Reserveren nodig Ja
Specifieke prijsinformatie
 • Minimaal 1 maand vooraf reserveren
 • Leuk voor alle leeftijden
Minimaal aantal personen 10
Groepsactiviteit-type Excursies / bedrijfsbezoeken
Activiteitstype Binnen activiteit, Buiten activiteit

Voor begeleide busrondritten bent u bij Museum de Locht aan het juiste adres. Mogelijke routes zijn:

 • Oorlogsroute: Ontvangst bij Museum de Locht. Route (1e deel route ca. 30 km ) met begeleiding resp. lunch bij de Herberg De Morgenstond in Griendtsveen en vervolgens 2e deel route (ca. 30 km). Afsluiting bij Museum de Locht met koffie/thee/fris en een typisch oorlogshapje. Op verzoek kan Museum de Locht voor een bus zorgen.
 • Asperge arrangement: Alleen in april, mei en juni te boeken!
  Ontvangst met koffie/thee en vlaai bij museum de Locht. Rondleiding in aspergepaviljoen van het museum en vervolgens lunch bij museum de Locht. Na de lunch bezoek aan aspergekwekerij Martens in Tienray met rondleiding en afsluiting op deze asperge-kwekerij met een aspergehapje (chocolade).
 • Rozenroute: Te boeken van mei t/m oktober! Ontvangst en rondleiding bij de Rozenhof in Lottum. Vervolgens lunch bij Museum de Locht. Na de lunch: Rozenroute (onder begeleiding. Afsluiting bij Museum de Locht en aanbieden van een rozenstruikje.
 • Combi arrangement met de Kantfabriek: Ontvangst en rondleiding bij museum de Kantfabriek (Horst). Lunch bij Museum de Locht en vervolgens rondleiding door museum. Afsluiten met koffie/thee/fris en nog vrij rondlopen in Museum de Locht.

N.b. De oorlogsroute kan ook met auto’s worden opgezet.

Geopend Gehele jaar
Reserveren nodig Ja
Specifieke prijsinformatie
 • Minimaal 1 maand vooraf reserveren
 • Prijs op aanvraag
 • Leuk voor alle leeftijden (met name senioren)
Activiteitsduur Dagprogramma
Minimaal aantal personen 10
Groepsactiviteit-type Excursies / bedrijfsbezoeken
Activiteitstype Binnen activiteit, Buiten activiteit

Openingstijden

Geopend

Gehele jaar

Openingstijden

 • November tot en met maart:
  Woensdag, zaterdag en zondag: 10.00 - 17.00 uur
 • April tot en met oktober:
  Dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur
 • Speciale activiteiten (workshops/demonstraties) beginnen om 13.00 uur, ook als het museum al om 10.00 uur geopend is

Gesloten op

 • 25 december
 • 1 januari

Faciliteiten

Faciliteiten Eigen parkeerterrein, Gratis wifi, Huisdieren toegestaan, Restaurant / snackbar, Speelruimte / -tuin, Terras, Café / bar
Faciliteiten voor rolstoelgebruikers Invaliden parkeerplaats, Rolstoel toilet, Rolstoeltoegankelijk bedrijf
Fietsfaciliteiten Oplaadpunt e-bikes
Additionele faciliteiten
 • Oude spellen en speeltuin voor kinderen
 • Wisselexposities
 • Toeristische informatie
 • Koffie en vlaai of pannenkoeken
 • Rondleidingen
 • Groepsarrangementen
 • Gratis toegankelijk met Museumjaarkaart
Arrangementen