Kasteel Museum Villa Oeverberg   Reserveren

Kasteel Museum Villa Oeverberg   

Veersepad 17    5995 AD    Kessel    Tel: 06-53641241    e-mail   website


Huis de Oeverberg werd in 1870/1872 door de laatste bewoner van kasteel de Keverberg, baron Frits gebouwd. Hij wilde hiermee de eenzaamheid van het kasteel de Keverberg ontvluchten en liet daarom deze kasteelachtige villa bouwen. Hij heeft er nog zes jaar gewoond tot aan zijn dood in 1876. De naam 'de Oeverberg' is afgeleid van de naam van een oude boerderij, die langs het Veersepad heeft gestaan op de plaats waar nu de kapelanie ligt (Veersepad no.5). Deze boerderij had de naam 'Op den Oever'. Zowel de binnen- als de buitenkant van het kasteel zijn nagenoeg in oorspronkelijke staat.

Huidige eigenares Miny Silvrants begon 17 jaar geleden met het museum. Er zijn 26 ruimtes met honderden poppen, pannen, beren, engelen en veel andere authentieke spullen.

Silvrants is al meer dan 40 jaar een verwoed verzamelaar. Tot nu toe gaf ze alleen rondleidingen in het monumentale gebouw in Kessel, maar nu zijn er dus ook bezienswaardigheden en authentieke spullen te koop.

 

Activiteiten

Huidige eigenares Miny Silvrants spaart al 40 jaar poppen, pannen, beren, engelen en veel andere authentieke spullen. Deze verzameling is te bewonderen in haar eigen huis, Kasteel Villa Oeverberg. Hier geeft ze rondleidingen, uitsluitend op afspraak. Deze zijn geheel afgestemd op de wensen en interesses van de groep.

Geopend Gehele jaar
Reserveren nodig Ja
Specifieke prijsinformatie

prijs per persoon op aanvraag

Activiteitsduur 2-3 uur
Minimaal aantal personen 2
Groepsactiviteit-type Excursies / bedrijfsbezoeken, Kunst en cultuur
Activiteitstype Binnen activiteit, Rondleiding

Openingstijden

Geopend

Gehele jaar

Openingstijden

  • Bezichtiging en rondleiding alleen op afspraak
  • vanaf 2 personen mogelijk
  • gehele jaar dagelijks mogelijk

Faciliteiten

Additionele faciliteiten
  • Bezichtigingen
  • Rondleidingen
  • Lunch