Roepaen   

Kleefseweg 9    6595 NK    Ottersum    Tel: 0485-516070    e-mail   website


Op de plaats van Roepaen stond eeuwenlang een boerderij/herberg. In 1881 kwam dit complex in handen van de Zusters van de Congregatie van de Goddelijke Voorzienigheid die Roepaen verbouwden tot klooster voor ziekenzorg en onderwijs aan Nederlandse en Duitse meisjes. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een deel verwoest en na restauratie werd het ingericht voor verzorging van kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking.

Sinds 1995 functioneert Roepaen als cultureel centrum én evenementenlocatie voor de zakelijke markt. De diversiteit aan sfeervolle zalen en nonnenkamers maakt Roepaen geschikt voor de meest uiteenlopende events tot wel 1500 personen. Ook het evenemententerrein van 5 hectare is zeer geschikt voor grote happenings tot 5000 bezoekers.

Outdoorgennep is een onderdeel van het eigenzinnige Roepaen. Roepaen ligt aan rivier De Niers, die vanuit Duitsland uitmondt in de Maas. Het is een prachtige rivier die met zijn fraaie bochten, flora en fauna steeds weer verrast! Outdoorgennep biedt onder andere kajaktochten aan.

Activiteiten

Maak een tocht van ongeveer 7 km door de Zelderse Driessen! Er zijn 2 soorten open kano's en kajaks te boeken (2 persoons en 3 persoons) met enkelbladige / dubbelbladige peddels. Perfect voor op de Niers!

De prijs is inclusief vervoer naar de kano-instapplaats, lichte sportpedals, zwemvesten indien nodig en waterdichte emmertjes. De uitstapplaats is praktisch voor klooster Roepaen. Het advies is om droge kleding mee te nemen.

Geopend 01-04-2018 tot 30-09-2018
Reserveren nodig Ja
Prijs p.p (vanaf) € 14,00
Activiteitsduur 1,5 uur
Groepsactiviteit-type Actief & sportief
Ook leuk voor jongeren (± 12 - 18 jr), kinderen (tot ± 12 jr)
Activiteitstype Buiten activiteit

Zin om op een creatieve, grappige én inspirerende manier de teamgeest van je collega's, vrienden of familie te versterken? Daar is vlotbouwen perfect voor! Wij bieden u een tocht van ca. 7 km door de Zelderse Driessen voor slechts € 19,50 per persoon! De prijs is inclusief vervoer naar de instapplaats, bouw instructeurs, lichte sportpedals, zwemvesten indien nodig en waterdichte emmertjes.

Na ontvangst worden de groepen meegenomen naar onze instapplaats aan de Duitse grens alwaar we gaan beginnen met de bouw van de vlotten (ongeveer 1½ uur). Daarna gaat u een mooie cruise over de Niers maken. De tocht zal ongeveer 1½ tot 2 uur duren. De uitstapplaats is praktisch voor klooster Roepaen.

Op één vlot kunnen 6 tot 8 personen.

Geopend 01-04-2018 tot 30-09-2018
Reserveren nodig Ja
Prijs p.p (vanaf) € 19,50
Activiteitsduur 3 a 4 uur
Minimaal aantal personen 8
Groepsactiviteit-type Actief & sportief
Ook leuk voor jongeren (± 12 - 18 jr)
Activiteitstype Buiten activiteit

Openingstijden

Geopend

Gehele jaar

Faciliteiten

Faciliteiten Eigen parkeerterrein
Additionele faciliteiten

Onder andere:

  • Kajakken
  • Vlotbouwen & Varen
  • Fun- en XL games
  • Lasergamen
  • Bumperballen
  • Escape Challenge (alleen vanaf 50 personen mogelijk)
  • Muziekpaleis (alleen vanaf 50 personen mogelijk)