Roepaen   

Kleefseweg 9    6595 NK    Ottersum    Tel: 0485-516070    e-mail   website


Op de plaats van Roepaen stond eeuwenlang een boerderij/herberg. In 1881 kwam dit complex in handen van de Zusters van de Congregatie van de Goddelijke Voorzienigheid die Roepaen verbouwden tot klooster voor ziekenzorg en onderwijs aan Nederlandse en Duitse meisjes. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een deel verwoest en na restauratie werd het ingericht voor verzorging van kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking.

Sinds 1995 functioneert Roepaen als cultureel centrum én evenementenlocatie voor de zakelijke markt. De diversiteit aan sfeervolle zalen en nonnenkamers maakt Roepaen geschikt voor de meest uiteenlopende events tot wel 1500 personen. Ook het evenemententerrein van 5 hectare is zeer geschikt voor grote happenings tot 5000 bezoekers.

Outdoorgennep is een onderdeel van het eigenzinnige Roepaen. Roepaen ligt aan rivier De Niers, die vanuit Duitsland uitmondt in de Maas. Het is een prachtige rivier die met zijn fraaie bochten, flora en fauna steeds weer verrast! Outdoorgennep biedt onder andere kajaktochten aan.

Activiteiten

Maak een tocht van ongeveer 7 km door de Zelderse Driessen! Er zijn 2 soorten open kano's en kajaks te boeken (2 persoons en 3 persoons) met enkelbladige / dubbelbladige peddels. Perfect voor op de Niers!

De prijs is inclusief vervoer naar de kano-instapplaats, lichte sportpedals, zwemvesten indien nodig en waterdichte emmertjes. De uitstapplaats is praktisch voor klooster Roepaen. Het advies is om droge kleding mee te nemen.

Geopend 01-04-2018 tot 30-09-2018
Reserveren nodig Ja
Prijs p.p (vanaf) € 14,00
Activiteitsduur 1,5 uur
Groepsactiviteit-type Actief & sportief
Ook leuk voor jongeren (± 12 - 18 jr), kinderen (tot ± 12 jr)
Activiteitstype Buiten activiteit

Zin om op een creatieve, grappige én inspirerende manier de teamgeest van je collega's, vrienden of familie te versterken? Daar is vlotbouwen perfect voor! Wij bieden u een tocht van ca. 7 km door de Zelderse Driessen voor slechts € 19,50 per persoon! De prijs is inclusief vervoer naar de instapplaats, bouw instructeurs, lichte sportpedals, zwemvesten indien nodig en waterdichte emmertjes.

Na ontvangst worden de groepen meegenomen naar onze instapplaats aan de Duitse grens alwaar we gaan beginnen met de bouw van de vlotten (ongeveer 1½ uur). Daarna gaat u een mooie cruise over de Niers maken. De tocht zal ongeveer 1½ tot 2 uur duren. De uitstapplaats is praktisch voor klooster Roepaen.

Op één vlot kunnen 6 tot 8 personen.

Geopend 01-04-2018 tot 30-09-2018
Reserveren nodig Ja
Prijs p.p (vanaf) € 19,50
Activiteitsduur 3 a 4 uur
Minimaal aantal personen 8
Groepsactiviteit-type Actief & sportief
Ook leuk voor jongeren (± 12 - 18 jr)
Activiteitstype Buiten activiteit

ROEPAEN REGGAE CAMP
Liefde en waardering in de kloostertuin van Roepaen tijdens; Roepaen Reggae Camp

In 2013 organiseerde klooster Roepaen voor het eerst een Reggae festival, nu kriebelde het weer en komt de organisatie 31 augustus & 1 september terug met een nieuwe editie: Reggae Camp.

Op de binnenplaats van klooster Roepaen presenteert de organisatie een breed programma van vette bands en DJ’s uit binnen- en buitenland. Dit jaar gaan ze voor de complete laidback Reggae experience en kun je ook in het prachtige kloosterpark kamperen: Reggae Camp. Op 31 augustus staan er van 12.00 – 04.00 uur acts op het programma en voor de échte genieters is er de tweede dag van 10.00 -18.00 uur een exclusief programma.

Op het programma staan: Little Roy & the Redemption Band, Samora, Boomshakalak Soundsystem, Joggo, Royal Sounds, Banda Senderos, E-mann & Dreadless, Roots Creation, Reggae Bomb, DJ Tin Wish Tin en Unitedsounds Soundsystem.

Headliner van het festival is reggaelegende Little Roy, die op 31 augustus voor het eerst solo in Nederland te zien is! Backing tijdens dit eerste Nederlandse solodebuut is the Redemption Band. Little Roy is een van de grondleggers van het Roots & Reggae tijdperk en de eerste die het woord ‘Reggae’ in een nummer gebruikte. The Redemption Band bestaat uit de beste reggaemuzikanten van eigen bodem en verzorgde de backing van verschillende Reggae grootheden zoals Culture, Eek-A-Mouse en Mighty Diamonds.

De line-up bestaat verder uit een lekker divers programma, zo is Samora is dé nieuwe reggaesensatie van Nederland. Joggo is een bekende naam in de reggae-scene en speelt tijdens Reggae Camp oud en nieuw materiaal. De jonge gasten van Royal Sounds brengen positieve roots reggae uit de UK. Het uit Essen (DE) afkomstige Banda Senderos speelt -met een 9-koppige crew- dancehall gemixt met reggaegrooves en blazers die surfen op een vette bass. E-Mann & Dreadless slaagt er overal in om een sfeer van verbondenheid te creëren, en dát gaan we voelen. One drops, rockers, rub-a-dub-stijl, hoornsecties, scherpe teksten en zoete melodieën: authentieke rootsrock reggae komt van Roots Creation. De reggaefamilie van Boomshakalak Soundsystem is een graag geziene gast op festivals en mag natuurlijk ook op Reggae Camp niet ontbreken. Unitedsounds Soundsystem, DJ Tin Wish Tin en ReggaeBomb maken het programma compleet.

Klooster Roepaen ligt op 20 autominuten onder Nijmegen. De landelijkgelegen historische locatie host regelmatig festivals en feesten in het kloostergebouw. In Retraite Festival, Hidden Monastery, Uurwerk en Woodstock Festival worden jaarlijks bij klooster Roepaen georganiseerd.

Een dagticket voor zaterdag 31 augustus kost € 25,- en de genieters die een vol weekend in Reggae sferen willen vertoeven betalen € 37,50 (incl. camping en programma op zondag). Tickets zijn te koop via www.roepaenreggae.nl

 

Geopend 31-08-2019 tot 01-09-2019
Prijs p.p (vanaf) € 25,00
Specifieke prijsinformatie

Een dagticket voor zaterdag 31 augustus kost € 25,- en de genieters die een vol weekend in Reggae sferen willen vertoeven betalen € 37,50 (incl. camping en programma op zondag). Tickets zijn te koop via

www.roepaenreggea.nl

Activiteitstype Buiten activiteit, Festival

Openingstijden

Geopend

Gehele jaar

Faciliteiten

Faciliteiten Eigen parkeerterrein
Additionele faciliteiten

Onder andere:

  • Kajakken
  • Vlotbouwen & Varen
  • Fun- en XL games
  • Lasergamen
  • Bumperballen
  • Escape Challenge (alleen vanaf 50 personen mogelijk)
  • Muziekpaleis (alleen vanaf 50 personen mogelijk)