Bakkerij J. Ummenthun

Bakkerij J. Ummenthun   

Nusseleinstraat 10    5966 NJ    America    Tel: 077-4641681    e-mail   website


beej bekker Lei
ruuk ik 't versgebakke broed
din het lekker grei

Uit het nummer "Niks an de hand" van Rowwen Hèze, van toepassing op brood & banketbakkerij J. Ummenthun. Tevens hofleverancier aan deze dialectband.

De brood & banket bakkerij is opgericht in 1960 door Jo Ummenthun. Sinds die tijd is de bakkerij een begrip in de regio. Van verschillende overheerlijke vlaaien tot aan streekproducten. De favoriet van dochter Anne is de Franse Appeltaart, geschikt als toetje en tussendoortje en zowel warm als koud heerlijk!

De Familie Ummenthun & Ember en de bakkershond, hopen u te mogen verwelkomen in de winkel.

Ambachtelijk familiebedrijf

Volledig geworteld in de Peel, werken Leo en zijn team volop met producten en tradities van de streek. Neem bijvoorbeeld de blauwenbessencake en –vlaai met blauwe bessen uit de buurt. Onder het motto ‘‘s ochtends geplukt, ’s middags op de vlaai’ werkt de bakkersfamilie zo veel mogelijk met fruit van telers uit het eigen dorp. Goed voor het milieu en verser dan vers.

Ouderwets lekker en passend in de Peelse smaaktraditie zijn ook het Notenturfbrood, de Peelcake en de knapkoeken van Ummenthun, volledig bereid volgens eigen receptuur. Wereldberoemd in het eigen dorp is verder de Polonaisevlaai, een vrolijke vlaai met kersen, pudding, biscuitdeeg en eiwitschuim. Waar de naam vandaan komt, hoeven we u vast niet uit te leggen.

Een andere beroemdheid uit America is Rowwen Hèze. Dat ‘Bekker Lei’ in een van de liedjes van deze band voorkomt, zegt genoeg over de bijzondere band die ‘bekker Lei’ met deze muzikanten heeft. Hij ontwikkelde er zelfs een speciale Rowwen Hèze cake voor...

Prijzen en openingstijden

Geopend

Gehele jaar

Openingstijden

  • Maandag: Alleen op bestelling mogelijk in America
  • Dinsdag t/m zaterdag: 08:00 - 13:00 uur 

Gesloten op

Maandag, Zondag

Faciliteiten

Faciliteiten Airco, Eigen parkeerterrein, Huisdieren alleen op terras toegestaan, Terras
Faciliteiten voor rolstoelgebruikers Invaliden parkeerplaats, Rolstoel toegankelijk terras, Rolstoel toegankelijke horecagelegenheid
Additionele faciliteiten
  • Toilet
Capaciteit 12 Binnenplaatsen, 20 Buitenplaatsen
Ligging In een dorp / stad