100 jaar Grondgebonden Luchtverdediging

100 jaar Grondgebonden Luchtverdediging   

Centrum Venray    Henseniusplein     5801 BB    Venray   

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Het honderjarig jubileum van de Grondgebonden Luchtverdediging in Nederland is in Venray aanleiding voor een weekend vol met muziek! Er staat een gevarieerd programma op de planning.

Venray heeft dankzij de Val van de Muur een gezamenlijke historie met de Grondgebonden Luchtverdediging. Na het beëindigen van de Koude Oorlog in 1989 kwamen luchtverdedigers met hun materiaal vanuit Duitsland naar Venray en ontstond de Groep Geleide Wapens (GGW). In 2012 voegde defensie de raketten van GGW en de kanonnen van de luchtdoelartillerie van de landmacht bij elkaar in Vredepeel.

Op woensdag 17 mei trekken tientallen militaire voertuigen in colonne van Vredepeel naar Venray. Burgemeester Hans Gilissen en de commandant van de basis in Vredepeel nemen het defilé af. Vrijdag en zaterdag ontmoeten enkele duizenden oud-militairen en genodigden elkaar in de Evenementenhal voor een symposium en een reünie.

Centraal dit weekend is een swingend concert van de Luchtmachtkapel op zaterdag 20 mei. Het motto van de show is 'Uptown Funk'. De dag daarvoor halen Venrayse ondernemers een topper naar Venray. Wie dat is, is nog een verrassing.

In het weekend van 20 en 21 mei vindt tevens Militracks plaats in Overloon. 

Eten en drinken in Venray