Swolgens Filmfestival 800 jaar Horst aan de Maas Reserveren

Swolgens Filmfestival 800 jaar Horst aan de Maas   

Zaal Wilhelmina     Monseigneur Aertsstraat 16    5866 BH    Swolgen   

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Swolgen heeft iets met vertellers. Met schrijvers en filmers. 

Hermine de Graaf, Herman Pieter de Boer en Bertus Aafjes woonden er. En filmers hebben iets met Swolgen...

Op 7 en 8 december 2019 staat Swolgen twee weekenden lang in het teken staan van films, gemaakt door cineasten uit Horst aan de Maas. Naast films van Wiek Lenssen, Marijn Poels, Ruud Lenssen en Jef Mooren biedt het programma ruimte voor enkele films van lokale amateurfilmers óf films met een lokaal thema.

Opvallend is dat de filmers die de aanleiding zijn om Swolgen tot locatie voor een filmfestival te maken allen een relatie hebben met dit dorp en allen filmen met een uitgesproken wens om de sociale samenhang in de wereld in beeld te brengen. En allen uit geheel verschillende gezichtshoeken.

Jef Mooren woonde er en maakte met Swolgense acteurs verschillende korte films met vaak een historisch thema.

Documentairemaker en schrijver Wiek Lenssen woont in Swolgen. Zijn films verhalen vaak over natuurvolkeren en kleurrijke individuen, die opkomen voor hun eigen – vaak bedreigde- cultuur en levenswijze. Voor zijn laatste productie 'Ode aan de Peel' bleef hij dichter bij huis...

Marijn Poels woont in Swolgen en Berlijn en maakt films over internationale vraagstukken op sociaal, economisch en politiek gebied. Zijn filmstijl wordt gekenmerkt door reallife registratie.

De wieg van Ruud Lenssen (geen familie) staat op 5 kilometer van Swolgen in Broekhuizenvorst. Ruud is onafhankelijk documentairemaker. Hij richt zich met zijn films op maatschappelijk relevante thema’s. Ruud Lenssen vindt zijn werkterrein vaak in de onmiddellijke omgeving en geeft daarmee een inkijk in wat ons direct omringt in eigen omgeving.

Tot slot uit Swolgens is Laurens Lenssen , zoon van Wiek en onlangs als filmer afgestudeerd. Laurens is vertegenwoordigd met een afstudeerproject aan de KHU.

Programma:
ZATERDAG 7 december

  • 20.00 KERKHOF HORST - Wiek Lenssen
  • 20.40 ROZEN-80 - Tjeu in 't Zandt
  • 21.40 PORTRET UIT DE PEEL - Wiek Lenssen

Programma:
ZONDAG 8 december

  • 19.00 ZERO - Laurens Lenssen
  • 19.30 IT'S NOT ALWAYS ABOUT SUCCESS 1 - Marijn Poels
  • 20.45 IT'S NOT ALWAYS ABOUT SUCCESS 2 - Marijn Poels
Het filmfestival is gratis. Aanbevolen wordt wel tickets te reserveren.