35 jaar Sounds

35 jaar Sounds   

Sounds Recordshop    Parade 66    5911 CE    Venlo    e-mail   website

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

"De beste platenzaak van Nederland. Ik weet dat, want ik kom uit Venlo.” Schrijver Peter Buwalda laat er geen misverstand over bestaan. Een platenzaak zoals Sounds vind je verder niet in Nederland. De winkel heeft de laatste decennia alle stormen in platenland weten te doorstaan en viert zaterdag 31 augustus het 35-jarig bestaan met een reeks bijzondere instore-optredens, de hele dag dj’s en mooie deals.

Wat op 1 september 1984 begon in een klein hokje aan de Koninginnesingel is in 35 jaar uitgegroeid tot een instituut dat niet meer weg te denken is uit Venlo. Leo Hagens en Geert Driessen hebben van Sounds een van grootste en meest gewaardeerde platenzaken van heel Nederland gemaakt. Regelmatig stappen klanten voor een bezoekje een halve dag in de auto. Johan Derksen bijvoorbeeld: “Sounds in Venlo, dat is eigenlijk de beste platenzaak van Nederland, want daar hebben ze naast blues ook veel soul, country, rock en sixties.” In 2015 werd de mening van Derksen een feit: Sounds Record Store werd officieel uitgeroepen tot Beste Platenzaak van Nederland.

Om hun 35-jarig bestaan te vieren pakt Sounds flink uit. Allereerst is er een instore-optreden van The Slow Show uit Manchester, die met hun indie-noir grote indruk maakten op Zomerparkfeest twee weken terug. Ze presenteren hun nieuwe album Lust and Learn dat daags voor de instore verschijnt. Ook Tim Knol & Bluegrass Boogiemen treden op. Onlangs verscheen het bijzonder frisse eerste album van deze gelegenheidsformatie.

In de middag is de beurt aan Malford Milligan & The Southern Aces. Malford klinkt alsof hij is geboren onder de mengtafel van een studio in Muscle Shoals, Alabama. Southern soul met een country twist waarbij het onmogelijk is om niet aan Otis Redding te denken. Verder zijn er dj’s en heeft het Sounds-team een selectie bijzondere releases uitgezocht die alleen deze dag met exact 35 procent korting worden verkocht.

Zaterdag 31 augustus:

  • 11:00 uur Tim Knol & Blue Grass Boogiemen
  • 12:00 uur The Slow Show
  • 16:00 uur Malford Milligan & The Southern Aces

Eten en drinken in Venlo