40 jaar Playmobil Reserveren

40 jaar Playmobil   

Limburgs Museum    Keulsepoort 5    5911 BX    Venlo    e-mail   website€ 11,00

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

De reizende tentoonstelling over Playmobil is vanaf 15 oktober te zien in het Limburgs Museum! Het Historisch Museums der Pfalz in Speyer (Duitsland) ontwikkelde deze expositie in 2013 en in 11 maanden tijd bezochten meer dan 200.000 mensen 40 Jahre Playmobil - Eine Abenteureise durch die Zeit.

De oliecrisis in de jaren zeventig zet Hans Beck, productontwikkelaar bij de speelgoedfabriek Geobra in het Duitse Fürt, aan het denken. Om grondstof te besparen maakt hij speelgoedpopjes uit een minieme hoeveelheid kunststof. Zijn eerste personages zijn een bouwvakker, indiaan en ridder. Binnen enkele jaren stijgt de verkoop naar meer dan honderd miljoen mark.

Playmobil is in vier decennia voort blijven groeien, de figuren zijn aangepast aan mode en tijdgeest. De historie van het populaire speelgoed wordt gepresenteerd in een fantasierijk decor, dat jong en oud meevoert in de tijd en de veranderende speelwerelden van Playmobil. Overdonderend voor kinderen zijn de circa vijftig levensgrote figuren. En er is nog veel meer te zien!

Eten en drinken in Venlo