4-seizoenen winterwandeling IVN Helden Reserveren

4-seizoenen winterwandeling IVN Helden   

IVN gebouw    Kloosterstraat 12        Helden   € 3,00

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

IVN Helden e.o. organiseert zondag 22 december de laatste 4 seizoenen wandeling. Deze wordt dit jaar gecombineerd met de traditionele winterwandeling. O.l.v. landschapsgids Peter Maessen uit Grashoek wandelen we het struinpad Verheven Peel. Dit pad verbindt het hoogste deel van de regio, de Marisberg (36,4 m.) met het laagste deel, het Molentje (31,8 m.)

Op het bosrijke, droge stuifzandgebied van de Marisberg zakt het water in de grond. In het natte veenweidegebied van het Molentje komt dit water weer naar boven als kwel. In het tussenliggend gebied, de Scherliet, vindt men nog hoogveenrestanten. Tijdens deze wandeling passeren we ook het recent aangelegde voedselbos. Niet alleen natuur, maar ook geschiedenis speelt een rol tijdens deze wandeling. We zien 2 verveningskanalen, een vliegtuigmonument uit de tweede wereldoorlog en een basalten zuil die de “Wegh van Meijel op Seven” markeert.

Na de wandeling genieten we bij “Pluk en Theetuin in de 7 de Hemel” van een lekkere kop koffie. Daarna staat er soep en brood voor ons klaar, daarom is opgave van deelname vooraf nodig, dit kan tot en met 15 december a.s. via de mail bij Harrie Peeters op het mailadres: penningmeester@ivnhelden.nl

De persoonlijke bijdrage (€3,-) kunt u na afloop van de wandeling gepast, contant betalen bij de penningmeester Harrie Peeters.

Vertrek IVN gebouw Helden om 13:30 uur. (carpoolen) De wandeling start om 14:00 uur vanaf de 7 de Hemel, Belgenhoek 7 te Grashoek. Info: pr@ivnhelden .nl

Eten en drinken in Helden