Beleefweek - Hoogveen Festival Peelvenen

Beleefweek - Hoogveen Festival Peelvenen   

Buitencentrum De Pelen    Moostdijk 15        Ospel   

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Welkom bij Beleefweek Limburg! Dit is dé kans om het Limburgse Landschap te beleven. Een week vol met activiteiten rondom de thema’s natuur en cultuur voor een unieke beleving van het Limburgse landschap.

Wat kun je verwachten? Beleef de Limburgse cultuur, historie, natuur en het landschap. Proef de streekproducten. Verwonder je over de vergezichten. Geniet van sport en spel. Momenten om mooie nieuwe herinneringen te laten ontstaan.

Hoogveen komt nog maar op paar plekken in Nederland voor en de Peel is er daar een van. Afgelopen jaren is er druk gewerkt in de Peelvenen om het hoogveen te kunnen herstellen. De werkzaamheden zijn klaar en dit wordt gevierd met het Hoogveenfestival.

Tijdens het festival zijn er diverse activiteiten te beleven bij het Buitencentrum de Pelen. Zo worden er verhalen vertelt over de bijzondere turfgeschiedenis, kun je een knuppelbrug bouwen en zie je hoe hoogveen kan groeien. Vanaf het buitencentrum kunt u de Walk of Veen lopen. Deze unieke wandeling loopt langs de bijzondere plekjes van de Groote Peel of de Mariapeel.

  • Vertrekpunt van de Walk of Veen is bij het festivalterrein of bij het Biologisch Station, Koolweg 36a, Helenaveen.
  • Meer informatie over het Hoogveenfestival is te vinden op www.peelvenen.nl.
  • Locatie: Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15, 6035 RB Ospel
  • Lengte van de route: 3 of 8 kilometer
  • Extra info: Wilt u de Walk of Veen lopen dient u goede waterdichte schoenen aan te trekken. Het festivalterrein is goed toegankelijk.
Bekijk hier alle andere evenementen in het kader van de Beleefweek.

Eten en drinken in Ospel