Bloemtapijt kapel in het zand bestaat 25 jaar

Bloemtapijt kapel in het zand bestaat 25 jaar   

Roermond    Roermond    6040AB    Roermond   

Gratis

Beschikbare data

  • Zat 14 september 2019 t/m don 19 september 2019

Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan het Bloemtapijt dat dit jaar voor de 25e keer wordt geleg in het Kruiswegpark aan de Kapel in het Zand in Roermond.

In 1995 werd door een aantal dames het plan opgevat, om weer eens een Bloemtapijt te leggen : toen ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Kapel zoals hij nu is.

Eerder werd een bloemtapijt gelegd ter gelegenheid van de 1e H.Mis van Pater Ton Pieters op 7 september 1935. Zijn zus Netje zorgde voor dit eerste Bloemtapijt en deed dat vele jaren daarna ook nog, samen met vrijwilligers, waaronder veel kinderen die bloemen gingen plukken in de velden rondom de Kapel in het Zand.

Inmiddels heeft de Werkgroep ongeveer 40 leden, die in de week vóór de openstelling aan de slag gaan met de door kwekerijen en bloemisterijen in de omgeving geschonken bloemen. Verder worden er bijmaterialen gebruikt zoals appelpitjes, die de kinderen van de Kienjerkerk het hele jaar door sparen.

Daaruit ontstaat ieder jaar weer een mooi tapijt van 12 bedden met meestal religieuze afbeeldingen , dat door bezoekers uit heel Nederland wordt bezocht vanaf Het Open Monumenten weekend tot en met de donderdag daarna.

Dit jubileum jaar kunt u van 14 t/m 19 september van 10.00 - 17.00 uur het 25e Bloemtapijt gratis bezoeken in het Kruiswegpark aan de Parklaan 3 in Roermond.

In de middag uren is de Kapel zelf ook open en kunt u in de Dagkapel foto’s bekijken van 25 jaar Bloemtapijt.

De leden van de Werkgroep zullen met veel plezier tekst en uitleg geven.

Een kleine bijdrage hiervoor wordt op prijs gesteld.

 

Foto:Wilco Allers