Boswachters, kabouters en heksen in de Groote Peel Reserveren

Boswachters, kabouters en heksen in de Groote Peel   

Buitencentrum De Pelen    Moostdijk 15        Ospel   

Beschikbare data

  • Zon 1 december 2019 t/m woe 1 januari 2020

Vier je Kinderfeestje in de Peel, ook in de winter!
Avonturentochten en arrangementen bij Buitencentrum De Pelen

Is je kind in de winter jarig en wil je een feestje vieren in de natuur? Dat kan bij Buitencentrum De Pelen. Er zijn verschillende Avonturentochten en arrangementen speciaal ontwikkeld voor en/of aangepast aan dit seizoen. Keuze genoeg!

Boswachters, heksen en kabouters
Staatsbosbeheer biedt vanaf Buitencentrum De Pelen speelse Avonturentochten als Kinderfeestje. Sommige tochten zijn aangepast en omgetoverd in een winterversie. Zo kunnen ook kinderen die in de winter jarig zijn lekker naar buiten. De tochten zijn speels, actief én educatief met opdrachtjes die de natuurbeleving versterken. Voor kinderen van 6 t/m 9 jaar is er de Handige Hulpboswachtertocht en de Petronella Peelhekstocht. De Handige Hulpboswachters gaan speuren naar sporen van dieren en na afloop uilenballen pluizen. De heksen in opleiding bij Petronella Peelheks doen allerlei klusjes en zorgen voor de natuur. Voor kleuters is er het Kabouterpad. Deze tocht kan je met of zonder gids reserveren.

Beetje binnen en beetje buiten
Er zijn ook twee Winterarrangementen waarbij je een beetje binnen en een beetje buiten bent. Zo is er het ‘Nestkastjes arrangement’ waarbij je eerst een speelse wandeling maakt en daarna een nestkastje gaat timmeren. En natuurlijk mag dat nestkastje mee naar huis zodat je in het voorjaar familie koolmees op bezoek krijgt. Voor speurneuzen is er een arrangement ‘Speuren naar sporen’. Eerst op zoek naar diersporen in de Peel en daarna uilenballen pluizen in het Buitencentrum. Tijdens dit forensisch onderzoek kom je er achter wat het favoriete maal van een uil is. Leerzaam en leuk! Gezellig met een beker chocolademelk en een wafel erbij.

Afsluiten met frietjes of pannenkoek
Bij alle kinderfeestjes is het mogelijk om af te sluiten bij restaurant De Dorpsherberg in Ospel. Er is een speciaal arrangement waarbij de kinderen pannenkoeken of frietjes met een snack gaan eten. Zo is het natuurfeest compleet en hoef je als ouder nergens meer voor te zorgen. Lekker makkelijk.

Informatie en reserveren
Kinderfeestjes met gids kan je – liefst één week voor de geplande datum – reserveren bij het Buitencentrum. Voor meer informatie en prijzen kijk op: www.staatsbosbeheer.nl/depelen 

Telefonisch reserveren, bel: 0495 – 641 497

  Reserveren Meer info 

Eten en drinken in Ospel