CUL-DE-SAC

CUL-DE-SAC   

Odapark    Merseloseweg 117    5801 CC    Venray    e-mail   website

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

De tentoonstelling CUL-DE-SAC is de meest Limburgse tentoonstelling uit de geschiedenis van het Odapark in Venray. In deze expositie ligt de totale focus op de provincie Limburg: zes fotografen schetsen een beeld van mensen die in Limburg wonen. Een tentoonstelling die het portret centraal stelt, als een autonome kracht ook, los van de context.

CUL-DE-SAC presenteert ook een aantal bijzondere projecten die cultuur, publiek, fotografie en de mens in het Limburgse in zichzelf verenigen. De zes fotografen zijn Edith Eussen, Romy Finke, Franco Gori (maker van onder andere bovenstaande foto), Arie Kievit, Maarten Kuypers en Jacques Peeters. 

Naast de expositie van 65 foto’s, zijn er vier projecten verbonden aan CUL-DE-SAC. Zo worden alle bezoekers van de expositie – als ze toestemming geven – gefotografeerd. De foto’s komen aan een muur in Odapark. Zo ontstaat ook een dynamisch beeld van het publiek van Odapark. Verder laat Wiek Lenssen zijn documentaire zien over inwoners van de Peel, zoals die in de jaren zestig en zeventig in het natuurgebied woonden. De documentaire is gebaseerd op foto’s van Jacques Peeters; de foto’s zelf zijn ook onderdeel van deze tentoonstelling.