Erfgoed Festival - Beleef het Duitse Lijntje Reserveren

Erfgoed Festival - Beleef het Duitse Lijntje   

Museum het Petershuis    Niersstraat 2    6591 CB    Gennep    website€ 2,50

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Ter gelegenheid van het Erfgoedfestival Over Grenzen organiseert het Gennepse museum Het Petershuis op drie middagen in de maanden juni en juli een begeleide fietstocht langs het tracé van de voormalige spoorlijn die in Nederland bekend staat als Het Duitse Lijntje. Voorafgaande aan de fietstocht krijgen de deelnemers in het museum uitleg over de interessante geschiedenis en het belang voor Gennep van deze belangrijke verbinding.

Gennep was eind 19de – begin 20ste eeuw het middelpunt van deze internationale spoorlijn. Het hoofdkantoor, de werkplaats en remise en het grensstation waren er gevestigd. De railverbinding nam het slaperige stadje mee in de vaart der volkeren. Meer dan een derde deel van de bevolking verdiende er zijn brood door. De spoorlijn is al bijna een halve eeuw geleden opgeheven, maar er zijn nog tal van stille getuigen van deze rijke geschiedenis. Te beginnen met een uitgebreide expositie in museum Het Petershuis.

Op de fietstocht ‘Beleef het Duitse lijntje’ nemen twee vertellers de deelnemers mee vanaf Het Petershuis langs de meest markante herinneringen aan de oude spoorlijn – tot over de Duitse grens. Onderweg maakt de groep een aantal stops waar in geuren en kleuren verhalen over de geschiedenis én de toekomst van het Duitse lijntje verteld worden.

  • De fietstocht is circa 15 kilometer en duren ongeveer 2 uur
  • Er kan gestart worden om 12.30 of om 15.00 uur
  • Vooraf aanmelden via de website

Eten en drinken in Gennep