Excursie door het Jammerdal

Excursie door het Jammerdal   

Natuurgebied 't Jammerdal    Bovenste Molenweg 12    Venlo   

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 1 mei een excursie plaats in het natuurgebied ‘t Jammerdal in Venlo.

De wandeling start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het Bilderberg Hotel de Bovenste Molen, Bovenste Molenweg 12 te Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur.

‘t Joamerdal is een gevarieerd terrein waar sommige Venlose carnavalsliedjes hun oorsprong aan ontlenen. Ecologisch gezien is het een belangrijk gebied door zijn ligging, zowel van oost naar west, als van noord naar zuid. Denk aan de verbinding van de Groote Heide richting Maas en naar het zuiden richting de Meinweg.

Het hele gebied heeft onder invloed gestaan van klei- en zandwinning wat veel verrassingen in het reliëf heeft opgeleverd. Flora en fauna zijn divers vertegenwoordigd door de verscheidenheid van landschap: van hoog naar laag met groeven en heuvels.

Kom op woensdag 1 mei zelf een kijkje nemen in dit prachtige gebied onder leiding van de Limburgs Landschapgidsen.

  • De excursie start om 13.30 uur vanaf de Bovenste Molenweg te Venlo
  • De excursie is gratis en duurt ca. 2 uur
  • Aanmelden is niet nodig!
  • Denk aan stevig schoeisel
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Bart van der Linden.
Fotobijschrift: ‘t Joamerdal’ is een gevarieerd terrein waar sommige Venlose carnavalsliedjes hun oorsprong aan ontlenen.

Eten en drinken in Venlo