Expositie Beleef het museum

Expositie Beleef het museum    

Bezoekerscentrum Leudal    Roggelseweg 58    6081 NP    Haelen    e-mail   website€ 2,50

Beschikbare data

  • Don 24 oktober 2019 t/m zon 5 januari 2020

Vanaf 20 oktober t/m 5 januari 2020 in het Leudalmuseum een nieuwe tentoonstelling speciaal gericht op de jeugdige bezoeker.

Gemaakt voor jongens en meisjes
De nieuwe tentoonstelling, georganiseerd door de Studiegroep Leudal e.o. en Groen Hart Leudal samen, is speciaal gemaakt voor jeugdige bezoekers. Je kunt er met je schoolklas terecht maar ook met jouw vriendengroep of gewoon met je ouders of opa/oma.
Verschillende onderwerpen komen aan bod: archeologie, schrift/kalligrafie, portretkunst, spel en speelgoed in de kunst, gezichtsbedrog,..etc.

Leuke opdrachten
In de tentoonstelling zijn een kleine dertig opdrachten verwerkt waaruit je een keuze kunt maken. Opdrachten met als doel om je beter te laten kijken, om meer te zien.
Vaak zijn het ook doe-opdrachten om zelf ervaring op te doen.
We gebruiken veel voorwerpen uit ons eigen Leudalmuseum maar we laten je ook kennismaken met werken van grote kunstenaars.
Ken je bij voorbeeld de fascinerende portretten van Giuseppe Arcimboldo, ken je de ijspretschilderijen van Hendrick Avercamp, en het betoverende werk van M.C. Escher?

Ja, je zult ervaren dat museumbezoek interessant, leerzaam, meeslepend en leuk kan zijn.
Heb je wel eens met een ganzenveer geschreven? Heb je wel eens een oeroud schoteltje uit vele scherven bijeen gepuzzeld? Heb je wel eens een echte fout ontdekt in een beroemd kunstwerk?