Expositie Franz Pfanner Huis Reserveren

Expositie Franz Pfanner Huis   

Franz Pfanner Huis    Klein Vink 4    Arcen   

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Van 8 september t/m 13 oktober 2019 vindt er in het Franz Pfanner Huis de bijzondere expositie "Fotografie met digitale kunst en glazen wandpanelen" plaats. Het toont het werk van 2 kunstenaars, Marion Birkholz en Ewout Vis.

Voor Marion Birkholz zijn fotografie en digitale technieken gereedschappen die zij doelgericht gebruikt om haar verhalen uit te beelden. Haar digitale werken zijn een visuele benadering van onderwerpen, plaatsen en mensen. Het is altijd een uitnodiging om zich in de afbeelding te verplaatsen, de protagonist van de scène te worden en zich in de verschillende tijd- en beeldniveaus te verdiepen. Zij tracht het evenwicht te vinden tussen het voor de hand liggende en het onuitgesprokene.

Aanvankelijk hield Ewout Vis zich voornamelijk bezig met tekenen en schilderen. In 2009 werd echter zijn aandacht getrokken door het breukvlak van een ruit; het was de sprankeling en levendigheid gecombineerd met een zekere robuustheid, die aan erts deed denken. Hij wilde het breukvlak van het glas als materiaal in zijn schilderijen verwerken en kwam zo tot het maken van glazen wandpanelen. Het spannende aan de panelen is dat de lichte en donkere vlakken worden gevormd door de wijze waarop en de hoek waaronder het licht op het paneel valt. Ook de intensiteit van het licht speelt een rol. Op plekken met natuurlijk daglicht speelt het glas met het licht en schildert zo een eindeloze reeks van beelden.

De expositie is geopend op zaterdag, zondag en woensdag van 13:00 tot 17:00 uur. Entree is gratis, giften zijn welkom. Op de volgende data zijn de kunstenaars zelf aanwezig: Marion Birkholz op 15 september en Ewout Vis op 29 september.

Zie ook: www.marionbirkholz.com, www.ewoutvis.nl en www.franzpfannerhuis.nl.

Eten en drinken in Arcen