Expositie Kunst en Techniek in oude orgelfabriek

Expositie Kunst en Techniek in oude orgelfabriek    

oude orgelfabriek heythuysen    Dorpsstraat 102    6093 ED    Heythuysen   

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Op zondag 16 juni vindt om 14.00 uur de opening plaats van een groots opgezette expositie in de leegstaande bedrijfspanden van Orgelbouw Verschueren, inmiddels een industrieel erfgoed in het centrum van Heythuysen (Dorpsstraat 102) in de gemeente Leudal.

Kunsttentoonstelling
Een van de onderdelen van de expositie, die plaatsvindt in de vroegere productiehallen, is een kunsttentoonstelling. Deze tentoonstelling zal zich vooral concentreren op het raakvlak van techniek en kunst. Zeven vermaarde kunstenaars exposeren hier hun werken: Ton Oostveen, Benard Visser, Natascha Waeyen, Jeroen Vrijssen, Marco Wit, Godelieve Geurts en Gart Smits. Er zal ook een tweetal werken te zien zijn van de in 2009 overleden Shinkichi Tajiri; een internationaal bekend kunstenaar uit de COBRA-school, die lange tijd zijn atelier had in kasteel Scheres te Baarlo.

Historische tentoonstelling
Een ander onderdeel is een historische tentoonstelling van orgelbouwer Verschueren, met aandacht voor de ontstaansgeschiedenis en het maatschappelijk en economisch belang van dit bedrijf voor de gemeenschap van Heythuysen. De tentoonstelling wordt gerealiseerd in samenwerking met de ‘Heemkundevereniging Heitse’ en de eigenaar van het bedrijfspand, Leon Verschueren. Ook is er een fototentoonstelling, waarop vele orgels staan, die zij gebouwd hebben en ook vele voormalige werknemers.

Graffitiproject van basisschool
Als derde onderdeel worden de resultaten getoond van een graffitiproject van basisschool de Heihorst te Heibloem in samenwerking met de graffitikunstenaar Gart Smits.

Uitnodiging feestelijke opening
De opening wordt op zondag 16 juni a.s. om 14.00 uur verricht door burgemeester Arno Verhoeven samen met Leon Verschueren. Tijdens de feestelijke opening speelt organist Jean Pierre Steijvers enkele kleine orgelstukken op een antiek huisorgel. We nodigen belangstellenden uit de opening bij te wonen dan wel de tentoonstelling op een later tijdstip te bezoeken. De expositie wordt ondersteund door de gemeente Leudal en de Rabobank Peel, Maas en Leudal.

Openstelling tentoonstelling
De tentoonstelling is na 16 juni nog te bezichtigen tijdens de weekends: zaterdag 22 en zondag 23 juni, zaterdag 29 en zondag 30 juni en zaterdag 6 en zondag 7 juli, telkens van 13.00 uur tot 17.00 uur.
De toegang is gratis.