Expositie Vanitas

Expositie Vanitas   

Keramiekcentrum de Tiendschuur    Kasteellaan 8    5932 AG    Tegelen    e-mail   website

Beschikbare data

  • Vrij 27 september 2019 t/m zon 26 januari 2020

Vanitas: de ijdelheid der dingen, oftewel alles gaat voorbij. Seizoenen komen en gaan, mensen worden ouder, planten sterven af en vergaan. Gebouwen barsten, schilderingen vervagen, stenen slijten af. Een thema dat al eeuwenlang kunstenaars inspireert. Deze fascinerende expositie toont werk van kunstenaars uit binnen- en buitenland, die de tand des tijds weten te vangen in hun keramische kunstwerken.

Deze tentoonstelling brengt een ode aan het verval en laat zien hoe mooi aftakeling kan zijn. Een expositie die letterlijk zorgt voor een lach en een traan, een bibber of rilling. Maar dat is niet erg, dat doet je beseffen dat je voelt, dat je leeft en dat je daarvan mag genieten nu het nog kan!

Onderstaande kunstenaars zullen tijdens de expositie persoonlijk aanwezig zijn en demonstraties, lezingen en/of rondleidingen verzorgen:

  • 3 november 14.00 uur, Mariëtte van der Ven.
  • 15 december 14.00 uur, Marja Kennis.
  • 26 januari 14.00 uur, Michael Flynn.

De expositie “Vanitas”, is te zien in Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen, Kasteellaan 8, 5932 AG Tegelen. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.