Expositie: Onderweg, van karrenspoor tot A73

Expositie: Onderweg, van karrenspoor tot A73   

Openluchtmuseum De Locht    Broekhuizerdijk 16D    5962 NM    Melderslo    e-mail   website€ 8,00

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Museum de Locht in Melderslo heeft een wisselexpositie ingericht over de ontwikkeling van het transport in de loop van de tijd. Eeuwenlang waren de transportmogelijkheden beperkt. Met name het vervoer over land was moeizaam en gevaarlijk. De belangrijkste handelsplaatsen lagen dan ook aan het water, bereikbaar schepen.

In de 19e eeuw voltrok zich een complete transportrevolutie door de komst van onder andere stoomschepen en stoomtreinen. Vervoer over land werd daardoor sneller, betrouwbaarder en veiliger. Ook Noord-Limburg ondervond de gevolgen van deze nieuwe ontwikkelingen. De spoorlijn Eindhoven-Venlo werd aangelegd in 1866 en de lijn Nijmegen-Venlo in 1883.

Rond 1880 kwam er een nieuw transportmiddel op de markt: de auto. Al gauw was dit een belangrijk transportmiddel voor grote aantallen personen en goederen. Daarvoor moest uiteraard een wegennet aangelegd worden.

De wisseltentoonstelling Onderweg, van karrenspoor tot A73 laat de ontwikkeling in de loop van de tijd zien. De tentoonstelling is te zien tot en met 18 februari 2018.