Film en lezing Silent Heroes Museum Peel en Maas

Film en lezing Silent Heroes Museum Peel en Maas   

Museum Peel en Maas    Aan De Koeberg 3    5988 NE    Helden    e-mail   website

Vanaf    € 3,00

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Op zondag 22 september krijgen bezoekers van Museum Peel en Maas bij entree gratis toegang tot de film en lezing Silent Heroes in de Gasterie. De film begint om 14.00 uur en duurt circa anderhalf uur.

Daarnaast krijgen bezoekers van het streekmuseum ‘s middags een gratis gids die hen meer vertelt over de tentoonstelling Van Ploeg naar Ploegendienst. De gids is de hele middag aanwezig. Uiteraard zijn het museum en de tentoonstelling ook zonder gids vrij toegankelijk tussen 13:00 en 17:00 uur.

Silent Heroes
Op zondagmiddag 22 september wordt om 14.00 uur in Museum Peel en Maas de muzikale documentaire film Silent Heroes vertoond. Deze film toont een uniek concert en filmfragmenten van ooggetuigenverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het concert is uitgevoerd in oktober 2018 door slagwerkgroep Concordia over onder andere de razzia’s, deportaties en bevrijding in het kader van 75 jaar bevrijding. De vertoning van de film is een historisch vervolg op het bevrijdingsconcert Silent Heroes dat op 21 september in DOK 6 in Panningen plaatsvindt.