Floor Hermans

Floor Hermans   

Voormalig winkelpand Primera    Schoolstraat    5801 BN    Venray   

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

In het voormalig winkelpand van Primera aan de Schoolstraat in Venray gaat vrijdag 28 september de documentaire FLOOR in première en start een expositie van en over het werk van beeldend kunstenaar Floor Hermans (Meerlo). De organisatie is in handen van Cultura Venray.

De documentaire is gemaakt door de filmmakers Marijn Poels (Berlijn/Meerlo) en Ruud Lenssen (Horst). De cineasten hebben de afgelopen jaren gewerkt aan dit filmportret met de naam: FLOOR. Een bijzonder portret van de kunstenaar Floor Hermans (1946).

Al dertig jaar woont hij in het Noord-Limburgse Meerlo. Aan de rand van het dorp staat zijn boerderij, ofwel Galerij Pacha Mama. Hermans is autonoom kunstenaar. Vanaf zijn vroege jeugd tekent en schildert hij. Zijn galerij is uitgegroeid tot zijn levensmuseum. Overal aan de muur hangt kunst uit vroegere decennia. Kenmerkend in zijn werken is zijn fantasierijke liefde voor obsceniteit. Door de gemeenschap wordt hij vaak gezien als provocerend en aanstootgevend, door de kunstwereld nooit echt erkend.

Hoewel Hermans de obscene provocatie erkend ziet hij zichzelf liever als iemand met een romantische ziel die de heidense onschuld verwerkt in kritisch maatschappelijke thema’s. Ongeacht de mening van zijn omgeving, wijkt hij niet af van zijn visie. De onverzettelijkheid van een kunstenaar op zoek naar het Nirvana.

De tentoonstelling over “de meeste controversiële kunstenaar die nog niemand zag” is tot 25 november op de vrijdagen (14.00 tot 20.00 uur), zaterdagen (11.00 tot 16.00 uur) en op koopzondag van 12.00 tot 16.00 uur. Tijdens die openingsuren is de documentaire ook in een kleine opstelling te bezichtigen.

Eten en drinken in Venray