Fotoworkshops in de Groote Peel Reserveren

Fotoworkshops in de Groote Peel   

NP De Groote Peel    Moostdijk 15    6035 RB    Ospel   

Beschikbare data

  • Zat 23 november 2019 14.30 uur

Landschapsfotografie met Nando Harmsen

Nationaal Park De Groote Peel inspireert niet alleen wandelaars. Ook voor fotografie is de Peel een inspirerend decor. Daarom biedt Staatsbosbeheer op zaterdag 7 september en zaterdag 23 november fotoworkshops in samenwerking met fotograaf Nando Harmsen. De workshops starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Ervaar én fotografeer De Groote Peel
Ga op pad met fotograaf Nando Harmsen en ervaar én fotografeer Nationaal Park De Groote Peel voor dag en dauw óf aan het einde van de dag. Een workshop met Nando bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid e-book waarin de aspecten van het fotograferen aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. Dit e-book is een goede voorbereiding voor de workshop en biedt een handig naslagwerk voor later.

Voor dag en dauw of aan het einde van de dag
Stap op zaterdag 7 september voor ‘dag en dauw’ uit je bed voor een prachtige landschapsfoto van dat ene moment: het ontwaken van de dag. Met een beetje geluk geeft de ochtendmist in combinatie met doorkomende zonnestralen een prachtig effect. Om dit moment op een spannende manier vast te leggen, leer je tijdens deze workshop onder andere gebruik te maken van het juiste brandpunt en standpunt.

De workshop ‘aan het eind van de dag’ op zaterdag 23 november start halverwege de middag. In deze tijd van het jaar staat de zon dan al vrij laag. Het kan lastig zijn om het landschap op een interessante manier te fotograferen. Met creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt leer je het gebied op een spannende manier vast te leggen. Na uitgebreide uitleg ga je op pad, om het geleerde bij de zonsondergang in de praktijk te brengen.

De workshop ‘voor dag en dauw’ start op zaterdag 7 september om 6.00 uur en de workshop ‘aan het eind van de dag’ op zaterdag 23 november om 14.30 uur.

Elke workshop duurt ongeveer vier uur. Benodigd: groothoek (zoom)objectief en een tele(zoom)objectief. Wenselijk: statief, draadontspanner of afstandsbediening.

Voor meer informatie over Nando Harmsen: www.nandoonline.nl

Eten en drinken in Ospel