Genieten en griezelen van Heksenverhalen Reserveren

Genieten en griezelen van Heksenverhalen   

Buitencentrum De Pelen    Moostdijk 15        Ospel   

Vanaf    € 7,50

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Een avondwandeling in De Groote Peel is bijzonder en ook een beetje spannend. Kun je daar wel tegen? Kom dan zaterdag 13 oktober genieten en griezelen tijdens een sfeervolle wandeling met spannende heksenverhalen.

Heksen spreken al eeuwenlang tot de verbeelding, zodat er veel verhalen over heksen de ronde doen. Sommige zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen, andere zijn fictief. Ze werden vaak verteld om mensen bang te maken of om het volk op te zetten tegen mensen, meestal vrouwen, die werden beschuldigd van hekserij. Gevolg van die angst en beschuldigingen was een gruwelijke heksenvervolging, die veel onschuldige slachtoffers maakte, zelfs in de Peelstreek.

Veel verhalen over heksen, verzonnen of ‘echt’, zijn opgeschreven en van generatie op generatie overgeleverd. Genoeg materiaal dus voor een Heksenverhalenavond op zaterdag 13 oktober. Dan delen vijf leden van Vertelclub Veldhoven die je onderweg tegenkomt elk een heksenverhaal, ook uit het grijze verleden van De Peel. Na afloop brandt de vuurkorf en is er een drankje bij de Peelboerderij.

  • Je kunt kiezen uit verschillende starttijden: 19.30 – 19.40 – 19.50 – 20.00 en 20.10 uur. Per tijdstip max. 15 deelnemers.
  • Deelname kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind (vanaf 9 jaar). Prijs is inclusief een drankje in de Peelboerderij na afloop van de tocht.
  • Reserveren kan online via: staatsbosbeheer.nl/pelenheksenverhalen 
  • De route is 2 km lang, duurt ongeveer twee uur (inclusief verhalen) 
  • De activiteit is geschikt volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar. 
  • Zaklampen zijn overbodig.
  • De Heksentverhalenavond start bij het Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Het Buitencentrum is ’s avonds gesloten, maar je kunt je auto parkeren op het parkeerterrein van De Pelen.
  • De Peelgidsen wachten bij de ingang van het Buitencentrum.

Eten en drinken in Ospel