Gerard van Kol op Peelpodium De Groote Peel Reserveren

Gerard van Kol op Peelpodium De Groote Peel   

Buitencentrum De Pelen    Moostdijk 15        Ospel   

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Op zondag 18 augustus is er een optreden van de Leisselse troubadour Gerard van Kol op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Het optreden vindt plaats in het overdekte Amfitheater en is voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Over vroeger, maar ook over dagelijkse dingen
Gerard van Kol is zijn hele leven bezig met muziek. Op 10-jarige leeftijd speelde hij accordeon, een instrument dat hij een paar jaar later inruilde voor een drumstel. Toen hij vijftien was kwam hij in zijn eerste band: the Remblin Four. De naam van de band veranderde in White Wheel en, na acht jaar spelen op bruiloften en partijen, koos de groep voor een ander genre: country rock! Met The Canyon Drive Band heeft Gerard op grotere podia gespeeld, inclusief tv optredens en festivals in binnen en buitenland. Na deze bewogen jaren keerde hij weer terug naar dans en amusement. Sinds de jaren negentig timmert hij aan de weg als troubadour en zingt en schrijft hij liedjes in het Leissels dialect. Liedjes die gaan over vroeger, het leven in de Peel, maar ook over ‘dagelijkse dingen’. In 1996 verscheen z’n eerste CD en een paar jaar later volgde een tweede. Zijn optredens zijn doorspekt met verhalen en anekdotes; gevoelig, grappig en altijd recht vanuit het hart.

Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur. De voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium.

Nog veel meer Peelpodium de komende weken
Het Peelpodium bij De Pelen is gezellige muziek in het decor van de Groote Peel. Staatsbosbeheer biedt muzikanten uit de omgeving van De Pelen een podium om te spelen voor eigen publiek. Het programma t/m eind september: zondag 25 augustus: Young Forever, zondag 1 september: Singersong, Vrijdag 6 september (avondvoorstelling): Sakkerdju, zondag 8 september: 2 of Diamonds, zondag 15 september: Jee & Vee, zondag 22 september: The Nag’s Head en zondag 29 september: Gospelkoor Orinico. 

Telefonisch reserveren, bel: 0495-641 497

  Reserveren Meer info 

Eten en drinken in Ospel