Gregoriaans concert in ottersumse kerk

Gregoriaans concert in ottersumse kerk   

H. Johannes de Doperkerk    Raadhuisplein    6595 AK    Ottersum   

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Op zaterdag 22 juni is er een concert in de H, Johannes de Doperkerk in Ottersum. Om 20.00 uur zingt de Cappella Boxmeer onder leiding van Jacques Steenbrink. Op het programma staan gregoriaanse gezangen die aansluiten bij het feest van Sacramentsdag dat op zondag 23 juni wordt gevierd, de dag waarop in Boxmeer de traditionele Vaart trekt.
Tineke Steenbrink zal op het prachtige Ottersumse kerkorgel enkele orgelstukken spelen die samenhangen met hetzelfde feest en zij zal ook Roel van Dijk, bariton, begeleiden bij de uitvoering van het stralende motet Exaltabo Te Deus van André Campra.

Op het einde van het concert is er gelegenheid voor alle aanwezigen om bij de cappella aan te sluiten met het zingen van enkele strofen van het aloude Pange Lingua gloriosi, waarvan de delen 1 en 3 en 5 worden begeleid met muziek van L. Couperin, M.A. Charpentier en G.P. da Palestrina.

Het concert in ottersum begint om 20.00 uur, vrije entree. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd na het concert. Dit concert met hetzelfde programma wordt ook uitgevoerd op vrijdag 21 juni om 20.15 uur in de Protestantse Kerk aan de Veerstraat in Boxmeer. Entree is hier € 10,00

Cappella Boxmeer en het orgelcomité Ottersum hopen op grote belangstelling van de kant van allen die het gregoriaans als religieuze kunstvorm naar waarde weten te schatten.

Eten en drinken in Ottersum