Groots Schouwspel

Groots Schouwspel   

Museum het Petershuis    Niersstraat 2    6591 CB    Gennep    website

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Toneelvereniging Matigheid en Genoegen uit Gennep viert haar 100-jarig bestaan met een tentoonstelling in Museum het Petershuis in Gennep.

De theatrale aftrap van het jubileum vindt plaats op 18 december om 15.00 uur. Deze tentoonstelling is nog tot en met 26 februari 2017 te zien!

De ingang van het museum wordt twee maanden lang omlijst met zetstukken in de vorm van toneelgordijnen. Rode schoenen zullen in het centrum een spoor vormen naar het museum. Blikvangers van de tentoonstelling zijn, verdeeld over twee verdiepingen, panelen met sterk vergrote foto's, die heden en verleden illustreren. In de buurt van die beelden worden voorwerpen en documenten uitgestald, die bij velen nostalgie of vrolijkheid zullen opwekken. Er zijn oude programmaboekjes en rekwisieten, in schoonschrift bijgehouden kasboeken en verslagen, juryrapporten en gewonnen prijzen, spectaculaire kostuums op etalagepoppen en videobeelden die laten zien wat spelers en hun ondersteuners kunnen presteren. Op de tweede verdieping zal een videovoorstelling draaien van interviews met alle actieve leden van Matigheid en Genoegen.

Het belooft een hele happening te worden, rondom alle hoogtepunten van de toneelvereniging in de afgelopen 100 jaar!