Herfstig Reserveren

Herfstig   

Kasteeltuinen Arcen    Lingsforterweg 26    5944 BE    Arcen    e-mail   website€ 16,00

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Als de herfst zijn intrede heeft gedaan en de tuinen van Kasteel Arcen in prachtige herfsttinten verkleuren start Herfstig; een kleurrijke florale show in de tuinen en het kasteel. Met duizenden herfstbloeiers zoals chrysanten en calluna’s worden indrukwekkende composities gevormd in het park en deze veelzijdige en kleurrijke planten spelen ook de hoofdrol in de bloemenshow “Oogst de Herfst” die gedurende Herfstig in het kasteel plaatsvindt.

Op verrassende plekken in de tuinen worden groene kunstwerken aangelegd die door hun grootte en felle kleuren een bombastisch effect hebben. Er worden voor deze objecten duizenden chrysanten, calluna’s en herfstbloeiers gebruikt. Ook de borders in de tuinen worden aangeplant met een afwisselend assortiment herfstbloeiers. Naast chrysanten en heideplanten worden in Herfstig! ook andere natuurlijke materialen gebruikt. Zo is de Groente- en Moestuin van Kasteeltuinen Arcen getransformeerd in een pompoenentuin waarin honderden pompoenen worden tentoongesteld. Op het Toernooiveld hoedt een herder zijn kudde koeien, een landelijk tafereel dat wordt uitgebeeld door metershoge strobalen.

Bloemenshow “Oogst de Herfst” in Kasteel Arcen

In het Kasteel is tijdens Herfstig! een bijzondere herfstbloemenshow te zien. Het arrangeursteam heeft zich voor deze bloemenshow laten inspireren door de veelzijdigheid van materialen die in de herfst te vinden zijn in de natuur. Naast chrysanten, heideplanten en andere herfstbloeiers zijn ook grassen, bladeren, pompoenen, bessen en kastanjes gebruikt om prachtige herfst-stijlkamers te creëren. Het team van arrangeurs bestaat uit regionale bloembinders die worden geïnspireerd door groenstylist en trendwatcher Romeo Sommers die de supervisie van deze bloemenshow op zich heeft genomen. Romeo Sommers zal tijdens Herfstig! ook een workshop en demonstratie verzorgen.

Tijdens Herfstig! kunnen de jongste bezoekers van het park bovendien (gratis) meedoen aan verschillende knutselactiviteiten. In de overdekte kas Casa

's Avonds openen de deuren opnieuw voor Enchanted Gardens. De betoverende licht- en klankroute die de eerste twee weken van Herfstig ook te zien is. 

Eten en drinken in Arcen