Ingebruikname herinneringsboom in de Locht

Ingebruikname herinneringsboom in de Locht   

Openluchtmuseum De Locht    Broekhuizerdijk 16D    5962 NM    Melderslo    e-mail   website

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Openluchtmuseum de Locht heeft een herinneringsboom laten maken door de eigen smeden. De herinneringsboom is geplaatst bij de kapel van het museum. Nu zijn ook de blaadjes klaar en voorzien van de namen van de overleden vrijwilligers, die zich meer dan tien jaar hebben ingezet voor het realiseren en in stand houden van Openluchtmuseum de Locht. Met het ophangen van deze blaadjes door familieleden van de overledenen wordt de boom officieel in gebruik gesteld op zondag 3 november (viering Allerzielen). 

De bijeenkomst op 3 november begint om 14.00 uur in de kapel op het terrein van het museum. Om 14.00 uur verzorgt het Gregoriaans zangkoor Karolus Magnus uit Nijmegen een optreden. Vervolgens een woordje van de museumvoorzitter Jan Hulsen en zegening van de blaadjes door pastoor Peters.

Bij het verlaten van de kapel nemen de nabestaanden “hun” blaadje mee en lopen zij gezamenlijk naar de boom. Bij de boom wordt een toepasselijk gedicht voorgelezen door Nellie Lenssen en vervolgens wordt Mia Litjens, weduwe van onze overleden oud-voorzitter, uitgenodigd het eerste blaadje op te hangen. Daarna worden de overige nabestaanden uitgenodigd “hun” blaadje op te hangen. vervolgens wordt Mia Litjens, weduwe van onze overleden oud-voorzitter, uitgenodigd het eerste blaadje op te hangen. Daarna worden de overige nabestaanden uitgenodigd “hun” blaadje op te hangen. Vervolgens gaan de aanwezigen terug naar de kapel en wordt door het koor het Gregoriaanse Salve Regina ten gehore gebracht.