Jaarlijkse Schravenwandeling in Lottum

Jaarlijkse Schravenwandeling in Lottum   

Rozenkenniscentrum de Rozenhof    Markt 2    5973 NR    Lottum    e-mail   website

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Op zondag 16 juni vindt de jaarlijkse Schravenwandeling plaats. De wandeling start om 13.30 uur bij ‘De Rozenhof- in het centrum van Lottum. Drie jaar geleden werd in deze plaats een ‘Schravenpad’ ontwikkeld vanuit het centrum naar het landgoed Kaldenbroek, het geboortehuis van bisschop Schraven. Dit pad wordt in de toekomst uitgebreid van Lottum naar Broekhuizenvorst. Een aangenaam voorproefje daarvan wacht de wandelaar op 16 juni.

De tocht gaat van ‘De Rozenhof’ door het prachtige natuurgebied het Schuitewater naar Broekhuizenvorst. Onderweg is er een rustplaats bij Blue BerryHill, waar men kan genieten van heerlijke producten van de blauwe bessen. In Broekhuizenvorst staat uiteraard de bijzondere Mgr. Schravenkapel in de kerk bezocht. Daar wordt door een deskundige het dramatische levensverhaal van bisschop Frans Schraven verteld aan de hand van het levensgrote kunstwerk van pater Jan Haen.

De gratis wandeling gaat daarna via Broekhuizen langs de Maas met mooie vergezichten naar Lottum terug. De totale route is 13 km en duurt met rustpauze ongeveer 3 uur.

Opgave is niet nodig. Een kans bij uitstek om naast het verhaal over bisschop Schraven te genieten van de prachtige natuur van het Noord-Limburgse landschap.

Eten en drinken in Lottum