Kabouters en heksen in de Groote Peel Reserveren

Kabouters en heksen in de Groote Peel   

Buitencentrum De Pelen    Moostdijk 15        Ospel   

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

De Herfstvakantie begint goed bij Buitencentrum De Pelen met activiteiten voor groot en klein. Op zaterdag 12 oktober kan je griezelen van Heksenverhalen in het donker en op zondag 13 oktober genieten van een supergezellig Herfstfeest op het Kabouterpad! Meer weten? Lees dan snel verder…

Herfstfeest op het Kabouterpad!
In De Groote Peel kan je elke dag het Kabouterpad lopen; een speelse route van 750 meter met onderweg leuke opdrachtjes passend bij het seizoen. Met een tasje vol materialen en een opdrachtenboekje, kan je samen met je kleuterkabouters op pad. Hartstikke leuk en gezellig. Maar een paar keer per jaar is het éxtra gezellig want dan vieren de kabouters feest! Op zondag 13 oktober is het Herfstfeest en zijn er leuke extra’s op het Kabouterpad! Zo kom je onderweg een Vertelkabouter tegen, wordt er muziek gemaakt door Ko en Marjolein en kan je knutselen. O ja, en de slakken van ’t Slakkenhuys komen op bezoek! Geen feestje zonder iets om van te smullen dus ook daar hebben de kabouters voor gezorgd. Genoeg te beleven dus op dit Kabouter Herfstfeest in De Groote Peel. Vier je mee?

Praktische info Kabouterpad en Kabouterfeest
Voor het Herfstfeest op het Kabouterpad op zondag 13 oktober kan je starten tussen 11.00 en 14.30 uur. Bij de balie van het Buitencentrum krijgen de kleuters een deelnamekaart, een rode muts en rode wangen. Rugzak en proviand hoeft niet, want opdrachten en lekkers krijgen ze onderweg. Deelname kost € 5,- per kind (groot)ouders hoeven niet te betalen.

Let op: Op andere dagen kan je het Kabouterpad ook lopen (dus zonder extra’s). Dan kan je starten tussen 10.00 en 16.00 uur. Deelname kost € 5,- per kind en (groot)ouders hoeven niet te betalen. Bij de balie van het Buitencentrum krijg je de rugzak met materialen, rode muts en proviand mee. Na afloop mag de muts mee naar huis en krijg je nog een leuke verrassing.

Vollemaan, hoogtij voor heksen
Voor grotere kinderen (vanaf 7 jaar) en volwassenen is er op zaterdag 12 oktober een Vollemaan Heksenverhalenwandeling De verhalen worden verteld door vertellers van Vertelclub Veldhoven. Die je onderweg tegen komt. Peelgidsen zorgen voor de begeleiding. Na afloop genieten van een drankje bij de Peelboerderij. Je kunt kiezen uit verschillende starttijden: 19.30 – 19.45 –20.00 – 20.15 en 20.30 uur. Per tijdstip max. 15 deelnemers. Deelname kost
€ 10,- volwassenen en € 7,50 per kind. Prijs is inclusief drankje. Reserveren is noodzakelijk via: : www.staatsbosbeheer.nl/verhalenpelen De route is 2 km lang, duurt ongeveer twee uur (inclusief verhalen). Zaklampen zijn overbodig.

Eten en drinken in Ospel