Kerst in de Peel Natuurlijk 2019

Kerst in de Peel Natuurlijk 2019   

Centrum Griendtsveen    Griendtveenseweg    5766 PC    Griendtsveen   

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

De Peel Natuurlijk op z'n Kerst-best!

In het weekend van 14 en 15 december is de Peel omgetoverd in winterse sfeer. Er is een auto/fiets/wandelroute langs diverse ondernemers en kunstenaars in Griendtsveen en Helenaveen en de omliggende dorpen die hun deuren openen. Het evenement is beide dagen van 11 tot 17 uur. De diverse horecagelegenheden zijn uiteraard langer open om de dag af te sluiten met een lekker hapje en een drankje of met sfeervolle muziek.

Bij Pluk en theetuin In de 7e Hemel te Grashoek, sinds dit jaar lid van De Peel Natuurlijk, en bij Hotel Eetcafé In d'Ouwe Peel in Helenaveen is er een winterse sfeermarkt met diverse activiteiten voor jong en oud. 

U kunt een bezoek brengen aan de Sint Barbarakerk te Griendtsveen en ook de Duitse Militaire Begraafplaats Ysselsteyn is geopend voor bezoekers zolang het licht is. Bij het carillon staat een prachtige verlichte kerstboom. Voor een mooi staaltje kunst kunt u (alleen op zondag) binnenlopen bij Liduïne Jansen - Lidwien Jansen te Griendtsveen. Het atelier is open om haar nieuwe werk te bewonderen. Tevens geeft Liduïne een demonstratie achtergrond schilderen en staat de glühwein klaar.

U kunt dit weekend tevens een bezoek brengen aan - Natuurpoort De Peel, Deurnese hoek nabij Griendtsveen. Dit jaar wordt er een meezingmiddag in kerstsferen georganiseerd waarbij Erwin van de Weijer dichtbij het kampvuur of houtkachel de mensen zal enthousiasmeren om warme winterse liederen en kerstliederen mee te zingen. Dit allemaal onder het genot van een borrelarrangement en diverse andere activiteiten.

Ook bij het - Toon Kortooms Park, Deurnese hoek nabij Griendtsveen, is er van alles te beleven,
Het hele park is omgetoverd in kerstsfeer met een kerstmarkt op zondag 15 december met heel veel leuke activiteiten voor jong en oud waaronder een ECHTE kerstman.

Tijdens uw gezellige kerst-rondrit door de Peel kunt u voor de lekkere trek ook een stop maken bij - Herberg De Morgenstond in Griendtsveen hier is een sfeervol winterterras met een lekker winterbiertje, glühwein, warme chocomel, winterkoffie en heerlijke churros.

Eten en drinken in Griendtsveen