Kerstmarkt Düsseldorf

Kerstmarkt Düsseldorf   

Centrum Düsseldorf    Marktplatz    40213    Düsseldorf   

Beschikbare data

  • Vrij 22 november 2019 t/m woe 30 december 2020

Dé kerstmarkt Düsseldorf bestaat eigenlijk niet. Düsseldorf combineert namelijk maar liefst zeven kerstmarkten, met ieder een eigen thema. Zij worden verbonden door de kerstverlichting en ligging, waardoor je als vanzelfsprekend van het ene naar het andere thema loopt. De kerstmarkten zijn allemaal opgebouwd rond de driehoek Königsallee, Schadowstrasse en oude binnenstad. De zeven thema’s bieden voor ieder wat wils. Zo kun je schaatsen op het Cornelius plein, de kerstsfeer in Düsseldorf bewonderen vanuit het reuzenrad op de Burgplatz of de traditionele kerstmarkt op het Schadowplein bezoeken.

Naast de zeven kerstmarkten kun je ook prima winkelen. De route langs de markten brengt je door het winkelhart van Düsseldorf. De stad biedt de Köningsallee, met grote internationale merken, en op de schadowstrasse vind je alternatieve warenhuizen en kleinere winkels. In de Oude winkelstad en Carlstad kun je je hart ophalen bij kleine winkeltjes, boetiekjes en lokale ontwerpers.

Om het overzicht te bewaren kun je je bezoek starten met een speciale kerstrondleiding. Deze kerstmarkt ligt op ongeveer 60 kilometer afstand van Venlo en is geopend op:

  • zondag t/m donderdag van 11.00 tot 20.00 uur
  • vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur

Foto's: Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH – U. Otte