Kleischilders

Kleischilders   

Keramiekcentrum de Tiendschuur    Kasteellaan 8    5932 AG    Tegelen    e-mail   website€ 6,00

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Hedendaagse slibgedecoreerde keramiek

Decoreren met kleislib is een techniek die eeuwenoud is, komt in veel keramiekplaatsen ter wereld voor en is en nog altijd geliefd. Deze expositie toont werk van hedendaagse slibschilders. Deze moderne ambachtsmensen uit heel Europa zijn kunstenaars met klei en slib. Ze beschilderen hun handgevormd werk met een papje van klei al dan niet ingekleurd met kleurpigmenten of oxides. Soms afgewerkt met een glanzend laagje transparant glazuur, soms blijft bewust de ruwe klei zichtbaar. Hun warme gebruiksgoed is de kroon op de gedekte tafel. De autonome objecten zijn imposant en een lust voor het oog.

Zoveel schilders zoveel stijlen.
Het werk dat in deze expositie te zien is loopt uit een van het klassiek ogende zeer minutieuze beschilderde werk van Grita Götze (DE) tot de expressieve werken van Dylan Bowen (GB) en John Higgins (GB) waar je de klei slib bijna letterlijk om de oren vliegt. Michelle Gardelle (FA) werkt ook in een heel uitbundige stijl waar de levensvreugde vanaf spat. Dit zijn slechts enkele van de exposanten.

Deze activiteiten worden bij de expositie georganiseerd:
17 september
Grita Götze - demonstratie afdek- en schildertechieken met slib
24 september
Niek Hoogland - demonstreert maken slibversierd aardewerk
17 december
Matthieu van der Giessen- demonstratie slibschilderen

Rondleidingen
Iedere vrijdag kunnen bezoekers om 14.00 uur aansluiten bij de gratis rondleiding. De gids attendeert u op interessante achtergronden van de kunstwerken die u samen gaat bekijken. Op vrijdag 10 november en vrijdag 17 november wordt er geen rondleiding verzorgd.