Landgoed Bleijenbeek meer dan natuur

Landgoed Bleijenbeek meer dan natuur   

Paviljoen Bleijenbeek    Bleijenbeek 14     5851 EE    Afferden    e-mail   website

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Op zondag 13 augustus om 10:00 uur vindt er een excursie plaats op Landgoed Bleijenbeek in Nationaal Park De Maasduinen. De excursie start vanaf Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14 in Afferden. De excursie zal circa 3 uur duren.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Kasteel Bleijenbeek in Afferden ligt op het gelijknamige landgoed. Ooit was het kasteel het thuis van veldheren, hertogen en ridders. Bleijenbeek kent een roerige geschiedenis die zelfs teruggaat tot de 14e eeuw.

In de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel door parachutisten van het Fallschirmjäger-Lehrregiment bezet en in 1945 bombardeerde de Engelse RAF het kasteel. Het statige kasteel veranderde in een ruïne. Nog steeds is de kasteelruïne het middelpunt van het landgoed. Tijdens deze excursie wordt er over het Landgoed gewandeld en zal vooral geschiedenis en natuur centraal staan. Want wat zijn nou eigenlijk spiegellanen? En wat voor tekenen van de oorlog zijn nog terug te vinden in het landschap? Maar natuurlijk wordt er ook gekeken naar de mooie natuur van Nationaal Park De Maasduinen. Kortom een zeer diverse excursie onder begeleiding van Maasduinengidsen. Wilt u Kasteelruïne Bleijenbeek bezoeken en ook het kasteel betreden dan kunt u voor een groep een rondleiding aanvragen bij Paviljoen Bleijenbeek.