Midzomerverhalenwandeling in NP De Groote Peel Reserveren

Midzomerverhalenwandeling in NP De Groote Peel   

Buitencentrum De Pelen    Moostdijk 15        Ospel   

Vanaf    € 10,00

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Geniet van de langste dag en verhalen in de natuur
Op vrijdag 21 juni gaat de langste dag over in de kortste nacht én start de zomer. Dat wordt In Nationaal Park De Groote Peel gevierd met een Midzomerverhalenwandeling. De verhalen worden verteld door vertellers van Vertelclub Veldhoven. Die je onderweg tegen komt. Na afloop brandt de vuurkorf en is er een drankje bij de Peelboerderij. 

Verhalen geïnspireerd door de zon
De Midzomernacht, de kortste nacht in het jaar, valt samen met de zomerzonnewende en luidt de zomer in. In het verleden was deze nacht omgeven door bijgeloof. Men geloofde dat planten op midzomer geneeskrachtige en magische krachten hebben en ging ze daarom plukken. En er werden vuren ontstoken omdat men zich wilde beschermen tegen duistere krachten die vrij spel hadden vanaf het moment dat de nachten weer gaan lengen.

Genoeg inspiratie weer voor een sfeervolle verhalenavond in De Groote Peel. De verhalenvertellers van Vertelclub Verve laten zich voor vanavond inspireren en leiden door de zon. Zij vertellen daar mooie, grappige en verklarende verhalen en sprookjes over. Want wat gebeurt er als een prinses alleen met de zon wil trouwen? En waarom blijft de zon eigenlijk uit de buurt van de maan? Ontdek het zelf en ga met hen op reis naar zonnige oorden. Een unieke belevenis!

Informatie en reserveren

  • Je kan kiezen uit verschillende starttijden: 20.30 – 20.45 – 21.00 – 21.15 en 21.30 uur. Per tijdstip lopen er 15 deelnemers onder begeleiding van een gids.
  • Deelname kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind (vanaf 9 jaar). Prijs is inclusief een drankje in de Peelboerderij na afloop van de tocht. 
  • Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/midzomeravonddepelen 
  • De route is 2 km lang, duurt ongeveer twee uur (inclusief verhalen) en de activiteit is geschikt volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. Zaklampen zijn overbodig.
  • Het Buitencentrum is ’s avonds gesloten, maar je kan je auto parkeren op het parkeerterrein van De Pelen. De Peelgidsen wachten bij de ingang van het Buitencentrum. 

Telefonisch reserveren, bel: 0495 – 641 497

  Reserveren Meer info 

Eten en drinken in Ospel