Modderdag IVN 2019 Reserveren

Modderdag IVN 2019   

Camping De Heldense Bossen    De Heldense Bossen 6    5988 NH    Helden    e-mail   website

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Na het zeer grote succes in 2018, organiseert de jeugdwerkgroep van IVN Helden, samen met de gemeente en SBB, in 2019 weer Modderdag. Ook nu weer zijn alle kinderen van Peel en Maas uitgenodigd om lekker in de modder te komen spelen.

De Modderdag vindt plaats op vrijdag 28 juni, van 15.00 – 17.00 uur.
Er is gekozen voor dezelfde locatie als vorig jaar: langs het schelpenpad bij camping de Heldense Bossen. Na 1.5 km. ligt de plek rechts van de weg, er is bewegwijzering.
De kinderen mogen zelf speelgoed meebrengen en wij zorgen voor voldoende water om modder mee te maken, maar ook voor drinken en wat extra’s voor de kinderen.
Waarom modderdag??
Waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een mooi kasteel bouwt en hoe zand voelt tussen je tenen. In onze huidige samenleving gebeurt het ontdekken van de wereld steeds vaker virtueel: via televisie, games, tablets en smartphones. En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert.
Zo blijkt bijvoorbeeld dat spelen in de modder, helpt in de ontwikkeling van het immuunsysteem. En helpt de kansen op het ontwikkelen van chronische aandoeningen, zoals astma, allergieën en overgewicht, te verkleinen. Er zitten veel goede bacteriën in modder. Maar daarnaast is het voor kinderen vooral geweldig leuk om lekker in de modder te kunnen spelen.

Aanmelden is niet nodig en het is gratis voor alle peuters, kleuters en schoolkinderen van Peel en Maas.

Eten en drinken in Helden