Muziekfestival Buitencentrum de Pelen Reserveren

Muziekfestival Buitencentrum de Pelen   

NP De Groote Peel    Moostdijk 15    6035 RB    Ospel   € 18,00

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Americana muziek aan de rand van De Groote Peel

Lekker swingen en chillen op Hemelvaart doe je op het Muziekfestival Mijl op Zeven bij Buitencentrum De Pelen. Op donderdag 30 mei vanaf 14.00 uur kun je genieten van diverse internationale en Nederlandse artiesten in het decor van de Peel. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Muziek en natuur bij De Pelen
Het Festival Mijl op Zeven wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. De combinatie natuur en muziek bleek een gouden greep. Veel mensen genoten de voorgaande jaren van de unieke sfeer. Ook dit jaar staat de line-up weer garant voor alom geprezen acts en artiesten:

• Als 'fingerpicking' virtuoos, slide gitarist en ijzersterke tekstschrijver, zet de Gentse Tiny Legs Tim een eigen geluid neer. De naam ‘Tiny Legs Tim’ verwijst naar zijn dunne beentjes, gevolg van een operatie en jarenlange strijd voor z'n leven. Deze Belg heeft écht de blues.
• "Stel je voor dat Tom Petty bij Eagels zingt, terwijl BB King vuige blues speelt, dan krijg je een voorproefje van de geweldenaar die Jeffrey Halford heet. De Californische singer-songwriter speelt met zijn band The Healers, een voortreffelijke rhythm sectie.
• Ben je fan van ‘Little Feat’ of ‘The Band’, dan kun je de Americana van Nick Dittmeier and the Sawdusters zeker waarderen. Hun laatste album is een gruizige, vrolijke verzameling van nummers. Vol personages die ontstonden toen de bandleden door de VS toerden.
• De albums van de driekoppige rock 'n roll band The Yawpers uit Denver Colorado, worden omschreven als onweerstaanbaar en zwaar verslavend. Americana blues die keihard binnenkomt, je vastgrijpt en nooit meer loslaat.
• Stringcaster is een 5-mans formatie uit Nederland die een mix van Bluegrass, Country, Rockabilly en Hillbilly speelt. Ze brengen hun oldtime muziek al jaren door Europa én de Verenigde Staten.
• Jerry Leger uit Canada brengt steengoede songs in een Indie-americana jasje. Hierdoor heeft hij al met grote namen het podium mogen delen en op 30 mei hebben wij het geluk hem te mogen verwelkomen.
• The Ragtime Rumours spelen een energieke mix van old-skool ragtime, gypsyjazz en roots/blues, besprenkeld met een rock 'n roll attitude. Ze wonnen de eerste prijs van de European Blues Challenge!
• Ondersteund door de beste bluegrassmuzikanten wordt het wilde westen door Herman Brock Jr. op het podium tot leven gebracht. Amerika intrigeerde hem naar eigen zeggen als kind al Tegenwoordig wordt hij gelauwerd als de Herman Brood van de bluegrass.
• Natuurlijk had Bouke van Laarhoven liever een cowboy willen zijn. Omdat dat in De Peel nogal ingewikkeld bleek besloot hij in zijn vrije tijd liedjes te schrijven. Sfeervolle stukjes over leven, dood en liefde. Vaak tragisch en nostalgisch, altijd bezield.

Reserveren en informatie
Het festivalterrein is op de picknickweide (achterzijde) van het Buitencentrum. Het festival start om 14.00 uur (terrein open om 13.00 uur) en zal tot rond middernacht duren. Kaartjes kosten € 18,- en zijn online te bestellen via: www.ticketcrew.nl/tickets/festival-mijl-op-zeven Van elk verkocht kaartje gaat € 2,- naar het Buitencentrum De Pelen ten behoeve van natuureducatie. Kijk op de Facebookpagina van Festival Mijl op Zeven of op www.staatsbosbeheer.nl/depelen voor meer informatie.

Eten en drinken in Ospel