Naeve de Kerk - Slotconcert

Naeve de Kerk - Slotconcert   

De Maaspoort Theater & Events    Oude Markt 30    5911 HH    Venlo    e-mail   website€ 17,50

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Liedjesschrijver Frans Pollux toert in het najaar van 2018 met zijn band op acht zondagen langs evenzoveel kleine, Limburgse dorpen. Elk concert vindt plaats op zondagmiddag, midden in het dorp, naeve de kerk. Pollux zingt niet alleen; hij gaat in gesprek met dorpelingen en zoekt naar de mooiste verhalen. Wat houdt de kleinste gemeenschappen levend in tijden van krimp en vergrijzing? Welke rol spelen liedjes en herinneringen?

Over elk dorp schrijft Pollux achteraf een liedje. Het resultaat wordt een album over Limburg in het klein, over de toekomst en de kracht van hechte gemeenschappen. Die liedjes zal Pollux voor het eerst laten horen tijdens de albumpresentatie in zijn eigen stad Venlo, ondersteund door zijn vaste muzikanten Sjoerd Rutten (drums), BJ Baartmans (gitaar), Rob Geboers (piano), Alexander Op het Veld (bas) en Emil Szarkowicz (viool en klarinet). Een uniek staconcert voor de echte Limburger!

Tourlijst

De Naeve de Kerk-tour bezoekt dorpen op zondag na de mis. Een echt, ouderwets matinee dus. In elk dorp is een passende locatie gezocht. In veel gevallen is dat het lokale gemeenschapshuis. De tour bestaat uit optredens in acht verschillende dorpen:

  • Zondag 16 september - Maasbree
  • Zondag 23 september - Reuver
  • Zondag 30 september - Oostrum
  • Zondag 7 oktober - Heel
  • Zondag 21 oktober - Wauback
  • Zondag 4 november - Stramproy