Omzien in verwondering

Omzien in verwondering   

Museum het Petershuis    Niersstraat 2    6591 CB    Gennep    website

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Wat begon als een hobby naast haar werk in de zorg, werd voor de in Zeeuws Vlaanderen wonende Anita Martens-Beirens uiteindelijk een professionele bezigheid: werken met klei. Van 27 mei tot en met 24 juni exposeert zij haar werken in Museum het Petershuis. 

Martens-Beirens volgde aan de Kunstacademia Knokke-Heijst een vijfjarige deeltijdopleiding keramiek. Daarmee ging niet alleen een oude droom in vervulling, zij ontmoette er ook gelijkgestemde mensen die elkaar onderling stimuleerden tot experimenten met verschillende materialen en technieken. Dat inspireerde haar om ook te gaan werken met porselein, een bewerkte kleisoort die hoge eisen stelt aan de verwerking, het bakken en glazuren; maar wel prachtige resultaten geeft. Haar werk is heel divers, maar vooral figuratief van aard.

Bezoekers van de expositie in het Petershuis zullen onder meer de vrolijke beeldjes zien die zijn geïnspireerd door oude kinderliedjes, zoals: ‘Ik zag twee beren broodjes smeren’, ‘In een groen, groen knollenland’ en ‘Klein klein kleutertje’. In deze expositie toont de kunstenares haar keramiek, maar daarnaast maakt zij ook schilderijen. Om de schilderkunst op een professionele manier te kunnen beoefenen is zij opnieuw begonnen aan een vijfjarige opleiding van de Kunstacademie Knokke-Heijst, nu met de specialisatie tekenen en schilderen. Als dragers voor haar schilderkunst gebruikt zij niet alleen papier, hout of linnen, maar (natuurlijk!) ook porselein.

  • Het museum os geopend van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 16.30 uur. 

Eten en drinken in Gennep