Ons echte goud

Ons echte goud   

Nieuwstraat    Nieuwstraat    5911 JT    Venlo   

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Sinds mensenheugenis is goud een bijzonder en kostbaar edelmetaal dat over de hele wereld tot de verbeelding spreekt. In de kunsten speelt het materiaal al ruim zesduizend jaar een belangrijke rol: van de gouden sieraden uit het grafveld van Varna tot aan het gouden toilet van Maurizio Cattelan. Maar ook als thema of kleur is goud tot op de dag van vandaag een geliefd onderwerp van kunstenaars in alle disciplines.

De omvangrijke collectie van Museum van Bommel van Dam bevat diverse ‘goudstukken’. De tentoonstelling ONS ECHTE GOUD toont een speelse selectie rondom dit thema. Met werken van Ger Lataster, Joseph Beuys, Rob Scholte, Shinkichi Tajiri e.a. laat het museum wederom zien dat Venlo met haar uitgebreide kunstverzameling goud in handen heeft; een collectie die telkens weer vanuit nieuwe invalshoeken aantrekkelijke presentaties oplevert voor een breed publiek.

  • Van 8 april tot en met 13 mei toont Museum van Bommel van Dam ‘goudstukken’ uit zijn collectie in de tijdelijke tentoonstellingsruimte op de Nieuwstraat 40-42 in het centrum van Venlo. 
  • De werken zijn van donderdag tot en met zondag van 13:00u tot 17:00u te bekijken. 

Eten en drinken in Venlo