Oogstfeest Sevenum

Oogstfeest Sevenum    

Gasterie Lieve Hemel    De Hees 32    5975 NM    Sevenum    e-mail   website

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

De oogstfeesten in Sevenum en Kronenberg zijn zelfs decennia lang tot in de verre omstreken bekend geweest en de oogstcorso’s trokken tienduizenden naar de twee dorpen. Met Horst aan de Maas 800 als aanleiding wordt de herinnering aan deze feesten voor even weer boven gehaald tijdens een driedaags evenement op een feestterrein aan de Hees, precies tussen de twee dorpen in.

Oogstfeesten zijn dankfeesten. Ze benadrukken de relatie tussen boerengemeenschappen en de oogst waarvoor in het verleden hele dorpsgemeenschappen ieder nieuw jaar weer volop in de weer waren. Ook nu nog is het voortbestaan is ervan afhankelijk, maar wordt dat nu niet meer zo gevoeld. Destijds wel...

Vrijdag 23 augustus: KLASSIEKERS IN DE WEI
The Sparks & the Classics
Met twee spraakmakende bands uit de regio wordt het weekend muzikaal en nostalgisch ingezet. The Sparks uit Horst zijn al meer dan 50 jaar in binnen- en buitenland succesvol geweest. The Classics uit Stramproy maken hun opwachting met hits als The Yellow Sun of Equador en My Lady of Spain.
Aanvang 20:00, entree € 6

Zaterdag 24 augustus: OOGSTFESTIVAL
Bijdragen uit 16 kernen
Dit festival belooft unieke momenten als bekende personen uit alle 16 dorpen – ondersteund door de band Jeopardy – een bijdrage leveren. Genoemde personen hoeven niet direct uit de muzikale hoek te komen, maar met creativiteit en veel oefenen belooft deze avond de nodige verrassingen op te leveren.
Aanvang 16:00 uur

Zondag 25 augustus
OOGSTFEEST
Geheel in stijl begint deze ochtend in de grote feesttent met een Oogstdankviering, zoals die jaarlijks door de LLTB wordt georganiseerd. Deze heilige mis is voor iedereen vrij toegankelijk. In de middag staan op het feestterrein vele afwisselende shows op het programma. Naast veel paardenspektakel in de showring worden ambachten van weleer een plek gegeven. Verder roofvogelshows, schapen drijven en scheren, oude oogstmethoden, oude tractoren, een troubadour per paard en meer...
Voor kinderen vinden speciale activiteiten plaats en komt de inwendige mens in de tent en daarbuiten volop aan zijn trekken.
Aanvang 11:00 uur

Eten en drinken in Sevenum