Open dag bij Bezoekerscentrum Leudal

Open dag bij Bezoekerscentrum Leudal    

Bezoekerscentrum Leudal    Roggelseweg 58    6081 NP    Haelen    e-mail   website

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Op zondag 23 september van 13.00 tot 17.00 uur presenteren de stichtingen, die samenwerken onder de koepel van Bezoekerscentrum Leudal hun organisatie.

  • De Studiegroep Leudal gaat na 45 jaar een nieuw boek uit over het Leudal uitgeven: 180 pagina’s in full colour, harde kaft, formaat 24 cm x 28 cm en met een beperkte oplage. Auteurs zijn natuurfotograaf Hans Smulders en ecoloog Phlip Bossenbroek .De Studiegroep neemt u mee in de wereld van oude foto’s, maar ook kinderen kunnen er een puzzel maken. Het Leudalmuseum op de bovenverdieping is gratis toegankelijk en op de benedenverdieping staan we midden in de tentoonstelling “1918 War is over! War is over?” over WO I.
  • Voor Groen Hart Leudal staat deze open dag vooral in het teken van de werving van nieuwe vrijwilligers. Er is voor iedereen veel te zien en te beleven.
  • Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) besteedt aandacht aan gezond leven op het ritme van de seizoenen. Dit met respect voor de natuur. Achter het bezoekerscentrum is een ecologische Velt-tuin aangelegd, die tijdens de open dag bezichtigd kan worden.
  • De bijenstand van de Imkers Roer- en Leudal achter het bezoekerscentrum is vandaag voor de laatste keer dit jaar geopend. De imkers zijn al druk bezig met de voorbereiding voor de komende winter. De aanwezige imker zal laten zien waaruit deze voorbereidingen bestaan.
  • De Stichting Herdenkingsmonument Militairen zal deze dag ook aanwezig zijn. De vertegenwoordigers van deze Stichting geven informatie over het Monument van Verdraagzaamheid. Dit monument biedt een blijvende herinnering aan de oorlogsjaren 1940-1945 en aan de ruim 700 militairen van 11 nationaliteiten die in het Leudalgebied hun leven hebben verloren.