Opening De Verkeerstuin Daelzicht Savelberg

Opening De Verkeerstuin Daelzicht Savelberg   

De Saevelberg    Koningstraat 25    5984 NG    Koningslust   

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Na 10 jaar te zijn gevestigd in De Fabriek in Maasbree is De Verkeerstuin verhuisd naar Savelberg, Koningstraat 25, 5984 NG Koningslust. Op donderdag 18 april wordt de nieuwe Verkeerstuin officieel geopend door wethouder Sanders van de gemeente Peel en Maas.

Wat is De Verkeerstuin?
De Verkeerstuin is een op de praktijk gericht verkeerseducatieprogramma voor basisschoolleerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8. Er zijn aangepaste programma’s voor leerlingen uit het speciaal en bijzonder onderwijs.
Zelf fietsen, je band plakken, een scootmobiel besturen, in een kantelauto ‘over de kop’ gaan zijn voorbeelden van praktische verkeersaspecten die aan bod komen.

In de 10 jaar van het bestaan hebben meer dan 400 klassen, oftewel meer dan 10.000 leerlingen De Verkeerstuin bezocht! 10.000 Leerlingen die nu bewuster en veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen. De Verkeerstuin voldoet aan provinciale VEBO- en ROVL-richtlijnen, is gecertificeerd en opgenomen in de landelijke CROW-Toolkit Verkeerseducatie. Vrijwilligers, geholpen door mensen met een verstandelijke beperking, werken mee en geven instructie.

Samenwerking Daelzicht
Daelzicht is een zorgorganisatie die in Limburg ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Al 10 jaar helpen cliënten van de dagbestedingsactiviteit ‘’t Greun’ van Daelzicht ons mee bij de praktijklessen verkeerseducatie die we geven aan basisschoolleerlingen. Vanaf nu gebeurt dat op een Daelzicht-locatie. Een prachtig voorbeeld van inclusie waarbij broodnodige praktische verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen én inzet van mensen met een beperking worden gerealiseerd!

De verhuizing is mede mogelijk gemaakt door donaties van Stichting Van Straatenfonds, Rabobank Peel, Maas en Leudal, de gemeente Peel en Maas, het Baeten Geven Fonds en het Kansfonds.

Verdere informatie over het dagprogramma is te vinden op onze website

Telefonisch reserveren, bel: 06-20171541

Meer info