Opening Gasterij Groote Heide

Opening Gasterij Groote Heide    

De Groote Heide    Hinsbeckerweg 55    5915 PS    Venlo   

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Het Limburgs Landschap opent Gasterij Groote Heide op 24 april

De afgelopen maanden heeft op de Groote Heide een metamorfose plaatsgevonden. Het oude Infocentrum Groote Heide is verbouwd tot Gasterij Groote Heide. Horeca en educatie worden hier gecombineerd. Door de verbouwing en de samenwerking met het echtpaar Nowacki zal de Gasterij ook vijf dagen per week geopend zijn.

Verbouwing
Sinds januari is de verbouwing in gang gezet. Hierbij wordt rekening gehouden met duurzaamheid. Het gebouw verloor veel warmte door gevel, dak en ramen. Hier viel dan ook veel winst te behalen door te gaan isoleren. De ramen zijn hierbij voorzien van HR++ glas (driedubbelglas). Gasten moeten het hele jaar fijn kunnen zitten in de Gasterij daarom is er gekozen voor een speciale ventilatie-unit die zorgt dat het binnen altijd fijn toeven is. De 21 zonnepanelen zijn nog onderweg en komen later dit jaar op het dak te liggen om energie op te wekken. De lampen zijn allemaal led.

Gasterij
Het Limburgs Landschap heeft in de Gasterij horeca en educatie met elkaar gecombineerd. Hierdoor krijgt de bezoeker meer mee over de omgeving. In totaal zijn er drie verhaallijnen die de bezoeker meeneemt op ontdekking over de Groote Heide. Zo wordt er aandacht geschonken aan beheer, geologie en geschiedenis. Het echtpaar Nowacki zal de bezoekers vijf dagen per week welkom heten. Daarnaast verzorgen vrijwilligers van de Groote Heide excursies en kinderactiviteiten op de Groote Heide met de Gasterij als start- en eindlocatie.

Opening
De officiële opening van Gasterij Groote Heide vindt plaats op woensdag 24 april. De opening duurt van 15.45 tot 17.45 uur. Wethouder Pollux zal samen met het echtpaar Nowacki de Gasterij Groote Heide feestelijk openen.

Eten en drinken in Venlo