Ossefeesten Maasbree Reserveren

Ossefeesten Maasbree   

Centrum Maasbree    Dorpstraat    Maasbree   

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Ter ere van het 50-jarig jubileum van de plaatselijke fanfare, werd er in 1961 een groots dorpsfeest georganiseerd. Dat dorpsfeest is uitgegroeid tot de Ossefeesten zoals ze er nu voor staan: 5 dagen groot feest in het centrum van Maasbree.

Eind juli wordt er een tent in het centrum opgebouwd waar in de eerste 2 weekenden van augustus diverse live-bands optreden. Grote namen bestormden het podium met talloze hoogtepunten in alle decennia. Ook dit jaar weer diverse top acts in Maasbree. Kijk voor het programma van alle dagen op de website.

De Ossefeesten danken hun naam aan de Os dit traditioneel op de eerste zondag van augustus wordt gebraden. Van 1961 t/m 2015 werd dit verzorgd door de firma Esser en vanaf 2016 is de firma Fedder uit het Duits Much verantwoordelijk voor het bereiden van de delicatesse. Het tafereel van een volledige os aan het spit alleen al is de moeite waard voor een bezoekje aan de Ossefeesten.

Op een Limburgs feest lijdt men geen honger of dorst. Met diverse buffetten en een "inhouse" eetgelegenheid wordt iedereen snel, netjes en voordelig van een natje en een droogje voorzien. Op de "Ossezondag" wordt er een hele os aan het spit gebraden en in porties aan de bezoekers verkocht, een bezienswaardigheid op zich!

Eten en drinken in Maasbree