Peelpodium met Ambiance Locale

Peelpodium met Ambiance Locale   

Buitencentrum De Pelen    Moostdijk 15        Ospel   

Gratis

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Op zondag 2 juni is er een optreden van Ambiance Locale op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Ze spelen in twee sets; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater. Het optreden is voor iedereen toegankelijk en entree is een vrijwillige bijdrage. 

Volksmuziek op het Peelpodium
Het Peelpodium bij De Pelen biedt een programma met veel variatie; van koor tot troubadour, van hippe covers tot volksmuziek. Wat alle muzikanten gemeen hebben is dat ze uit de Streek komen. Zo ook de leden van ‘Ambiance Locale’. De muziek die ze maken gaat onder de noemer van ‘balfolk’ en Nederlandstalige volksmuziek.

Balfolk is vrolijke, meestal instrumentale muziek, waarop gedanst kan worden (al is dat in het Amfitheater natuurlijk een beetje lastig). Het zijn vaak Franse bourrees, polka’s, scottisch en andere dansen. Daarnaast heeft Ambiance Locale ook nog een gevarieerd aanbod van volksmuziek uit Nederland en België. Op het repertoire staan luisterliedjes van o.a. Gerard van Maasakkers, Cornelis Vreeswijk, Johan Verminnen en Fungus, maar ook meezingers van De Veulpoepers. Ambiance Locale bestaat uit: Karin van Lierop: accordeon, zang, Mariëtte Kroon: basgitaar, toetsen (oa harmonium), zang, Martien Naus: gitaar en zang en Karel Brüsewitz: Vlaamse doedelzak, kromhoorn, mondharmonica en zang.

Er zijn twee optredens op 2 juni; om 13.30 en 15.00 uur. De voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Peelpodium bij De Pelen, muziek door en voor de streek!
Het Peelpodium bij De Pelen is gezellige muziek in het decor van De Groote Peel. Staatsbosbeheer biedt muzikanten uit de omgeving van De Pelen een podium om te spelen voor eigen publiek. Het programma voor de komende weken: zondag 9 juni: Toffel Vier, maandag 10 juni: Tösssedoôr, zondag 16 juni: Trio Mari de Bijl, zondag 23 juni: Zanggroep Heartn & Soul, zaterdag 29 juni: accordeongroep Spelo en zondag 30 juni: ZusenZo.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Eten en drinken in Ospel