Piepschuim - Grote Woorden Reserveren

Piepschuim - Grote Woorden   

DOK6 Theater    Raadhuisplein 6    5981 AT    Panningen    e-mail   website€ 18,50

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

Piepschuim gaat komend seizoen het theater in met een nieuwe voorstelling. Grote Woorden, zo gaat het nieuwe programma heten. Ze zullen het als duo spelen. En Karel de Rooij gaat hun weer van regie-advies bedienen. Daar zijn ze trots op. Een snel pratende, geëngageerde cabaretier gaat zich met de teksten bemoeien: Hans Sibbel. Daar zijn ze ook trots op.

Grote Woorden is vers van de pers: een zeer actueel programma over de macht van het gelogen woord. Over Waarheid en Taal in al zijn facetten. Filosofisch, actueel, geëngageerd, maar met daarbij een flinke dosis muziek, fysiek theater en relativerende humor.

Grote Woorden wordt gespeeld door taalfilosoof en componist Cor Burger en multi-instrumentalist en fysiek acteur Robbert Koekoek.

GROTE WOORDEN, Korte Metten behandelt het urgente thema van ‘de waarheid van het woord’. In een tijd waarin er volop twijfel is over de waarheid van de woorden van politici, van de media en van de wetenschap, is het noodzakelijk dat theatermakers de gespannen relatie van woorden en de werkelijkheid op scherp zetten. Wat is een leugen, wat is fictie en wat is verschil? Als politici zich steeds meer van fictie en theatrale middelen gaan bedienen moeten theatermakers en schrijvers zich gaan wapenen.

Deze voorstelling beoogt niet de antwoorden te geven op de vragen naar waarheid, maar zal bezoeker stof tot nadenken geven en zijn kijk op begrippen als betekenis, waarheid, fictie en leugens voor altijd veranderen.

Telefonisch reserveren, bel: 077-3101064

  Reserveren Meer info