Red het Genneperhuys - Familiespel Reserveren

Red het Genneperhuys - Familiespel   

Museum het Petershuis    Niersstraat 2    6591 CB    Gennep    website€ 2,50

Beschikbare data

Dit evenement is verlopen.

In het kader van het Erfgoedfestival ‘Over Grenzen’ organiseert het Gennepse Museum Het Petershuis op de zondagmiddagen 1, 8 en 15 juli een spannend educatief spel op locatie bij het Genneperhuys.

Je gaat terug in de tijd. Om precies te zijn, naar het jaar 1641. De Tachtigjarige Oorlog was nog volop aan de gang. Het Genneperhuys was op dat moment een machtige burcht, die werd bewoond door Spaanse soldaten. De Ierse edelman Thomas Preston was hun commandant.

Deelnemers aan het spel kruipen in de huid van Preston. Het ziet er niet goed voor hem uit, want hij heeft gehoord dat prins Frederik Hendrik met een groot leger onderweg is naar Gennep om hem uit de vesting te verdrijven. En er is van alles te weinig: voedsel, munitie en manschappen. Preston staat dus voor een geweldige puzzel: ‘Hoe red ik het Genneperhuys?’

  • Jong en oud kan aan dit avontuur deelnemen. Kinderen die jonger zijn dan 10 jaar alleen onder begeleiding van een volwassenene. 
  • Het programma begint in een tent bij het Theehuisje aan de Bloemenstraat in Milsbeek. 
  • Het spel duurt ongeveer anderhalf uur. Je kunt op 1, 8 en 15 juli starten op vijf verschillende tijdstippen; ga voor meer informatie naar de website van het museum. Daar kun je je ook aanmelden. Doe dat wel een paar dagen van tevoren; dat voorkomt teleurstellingen.

Eten en drinken in Gennep